Hírek

2015.03.22. 17:10

Pintér Tamás választókerületi elnök és megyei alelnök lett

Dunaújváros - Több fontos változás történt a Jobbik helyi szervezeténél az elmúlt időben. Az eddigi elnök, Pintér Tamás a párt által létrehozott választókerületi szint vezetője lett, emellett megyei alelnökké is választották. Utódja Dunaújvárosban Simon Csaba lett.

Gallai Péter

Pintér Tamás elmondta, hogy a párt, ahogy a közvéleménykutatások is mutatják, rendkívül megerősödött. Ezt a Jobbik elnöksége felismerve, strukturális változást hozott létre.

- A választókerületek élére két főt, egy elnököt és egy szervezőt neveztek ki, előbbire engem, utóbbira pedig Barta Endrét. Személyemre az eddigi években végzett munkám alapján esett a választás. Ezzel egy nagyon komoly kommunikációs feladatot is kaptam, ami a Jobbik országos politikájának megjelenítését célozza, illetve támogatom a helyi alapszervezeteket, mint például a mostani aláírásgyűjtő kezdeményezésünk során. Ezen felül Fejér megyei alelnöknek is megválasztott a választmány, ami nagyon megtisztelő, s egyben komoly kihívás.

Pintér Tamásra (b) helyben továbbra is számíthat Simon Csaba
Fotó: Zsedrovis Enikő

Pintér Tamás lapunknak jelentette be, hogy egy pártoktól független feladatra is felkérték, a bejegyzés alatt álló Magyar Önkormányzati Képviselők Egyesületének elnöki tisztségére. Az új feladatok miatt értelemszerűen a helyi szervezet vezetését át kellett adnia, amit nyugodt szívvel tett meg, hiszen a legmegfelelőbb ember került ebbe a pozícióba. Simon Csaba egy évtizede dolgozik a vezetőségben, és kiváló szervező.

Simon Csaba kiemelte: nem csak pártként funkcionálnak, hanem az embereket szociálisan is igyekeznek segíteni. - Mivel elég jó úton indultunk el, ezért nem kell radikális változást elképzelni elnökségem alatt. Sok dolgot meg szeretnék őrizni, például a sok karitatív tevékenységet. Tag vagyok a közbiztonsági bizottságban és a roma kisebbségi önkormányzat által létrehozott bizottság felügyelőbizottságának elnöki tisztét is ellátom. Nagyon sok roma-magyar együttélési problémát oldottunk meg és kezeltünk, kiváló az együttműködésem Hosszú Jánossal. Szerencsére elindult egy folyamat, például a gyereknap esetében, miszerint az emberek felül tudnak kerekedni a pártpolitikán és beállnak nemes kezdeményezések mellé. Ezt a vonalat is szeretném erősíteni, a tagság komoly partner, de egyre több a szimpatizáns is.

Simon Csaba hangsúlyozta: az alapszervezet minél jobb és eredményesebb működtetése lesz a fő feladata, de nem szeretne képviselő lenni és a közvetlen politikába sem akar belefolyni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!