Hírek

2015.11.17. 17:21

Értékek mindkét féltől - Jótékonysági bállal Mezőfalván a község gyermekeiért

Mezőfalva - Sok éve hagyomány, hogy minden év novemberében műsorral köszönik meg az önzetlen felajánlásokat a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai.

Horváth László

Szombat este a mezőfalvi iskola zsúfolásig megtelt tornateremében szülők, nagyszülők, tanárok ismerősök és barátok várakoztak nagy izgalommal, milyen műsorral készültek a művészetoktatás diákjai a hagyományos alapítványi bálra. Csalatkozni ezúttal sem kellett senkinek. Az iskolai énekkar, a néptáncosok, zene és ének tanszakosok remek produkciókkal kápráztatták el a nagyérdeműt. Az est fénypontjában az idén palotást jártak a végzős nyolcadikosok.

Az első bálozók táncrendjének első helyén a szülők álltak. Középen piros ingben Jézsó Gábor leányával Jézsó Viviennel Fotó: a szerző

Aki pedig a teljes művészeti palettára is kíváncsi volt, az az aulában kiállított nagyszerű szobrász és rajz munkákban gyönyörködhetet. És hogy ez utóbbi témában is meglegyen az I-n a pont, a hagyományokhoz hűen, az iskola egy korábbi diákja is bemutatkozási lehetőséghez jutott.

Ezúttal Bencze Dorka, a székesfehérvári Tóparti Gimnázium végzősének rajzait és kerámiáit láthatták az érdeklődők. Ennyi szép és jó mellett felmerül a kérdés: miért szükséges az alapítványi támogatás? Jaksics Erzsébet, az iskola igazgatója válaszolt:

- Az alapfokú művészeti oktatásban tanulók nagyon aktívan vesznek részt a település kulturális életében. Számtalan rendezvényen láthatók a gyerekek produkciói, amelyek bizonyítják az intézmény keretein belül folytatott oktató munka magas színvonalát.

A nyolcadikosok báli nyitótáncán Takács Bence, Katona Kitti Bencze Balázs és Mihályi Daniella állt az első sorban

A közösségi alkalmakkor megjelenő előadások, alkotások, mindenkit meggyőzhetnek arról, hogy ezt a képzési formát Mezőfalván érdemes megtartani, tovább fejleszteni. A művészetoktatás-nevelés nem olcsó mulatság. Szép és mások számára is értéket képviselő alkotások, produkciók létrehozásához minőségi eszközökre van szükség, ami komoly anyagi terhet jelent a családok számára. Az alapítvány segítsége nélkül sokak számára elérhetetlenek lennének ezek a képzési formák.

A jótékonyság során a támogatók hozzájárulnak ahhoz, hogy tanulóink tehetségét maximálisan kibontakoztathassuk. Évek óta tartó elkötelezett, önzetlen segítségükért iskolánk teljes közössége hálás - zárta ismertetőjét az intézmény vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!