Hírek

2015.11.03. 14:12

Eső mosta el idén a manókat - Jövőre is várják a gyerekeket az otthonban

Mezőfalva - Manókiállítás várta a felnőtteket és a gyerekeket idén is a Cordastella Nyugdíjas Otthonban.

Horváth László

A Cordastella Nyugdíjas Otthonban – felnőttek és gyerekek nagy örömére – évről évre megrendezik a manókiállítást. Az akció célja, hogy az otthon idős lakói újra feleleveníthessék gyerekkoruk szép emlékeit, nem mellesleg az oda látogató óvodás, iskolás csoportok derűt és vidámságot hozzanak az intézmény lakóinak életébe.

A helyi óvodások egy csoportja vendégségben Manófalván. Fotó: Horváth László

– Manófalvát az idén elmosta az eső – állapította meg szomorúan Vighné Nyegota Irén intézményvezető. – Pedig annyira készültünk a hagyománnyá vált eseményünkre! Az idei alkalom már a negyedik a kiállítások sorában. Még játszóházat is terveztünk az érkező apróságok kedvéért. A létrehozás idején azonban kegyetlen volt hozzánk az időjárás. Szinte minden nap esett, és ennek köszönhetően csak pár csoport látogatott el hozzánk. Az időseknek, óvodásoknak és iskolásoknak azonban így is nagy élményt nyújtottak a kis figurák. Az otthon lakóinál újra előkerültek a rég elfeledett emlékek, mikor még ilyen, vagy ehhez hasonló babákkal, manókkal játszottak. Többen közülük még az ebédlő ablakából is leskelődtek, vajon mi történik az udvaron? Sajnos az idősek és a gyerekek közös színezésére, játszóházas foglalkozására csak részben kerülhetett sor, de még így is remekül érezték magukat, akik részt vettek a programon. Jövőre ismét előbújnak rejtekhelyeikről a manók. Nagyon fontos emberi kapcsolatokat építenek ki segítségükkel – vázolta a folytatást Víghné Nyegota Irén otthonvezető.

A mezőfalvi Cordastella nyugdíjas otthonban 10 idős hölgyet gondoznak, ami teljesen lefedi a férőhely kapacitást. Bővítésre óriási társadalmi igény lenne, de jelenleg nincs hozzá állami segítség. Az intézmény vezetői, dolgozói viszont mindent megtesznek, hogy a jelenlegi adottságokkal maximálisan kiaknázzák a lehetőségeket. A manófalvi kiállítás is egy ilyen történet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!