Hírek

2016.07.17. 19:01

Nagykarácsonyi falunap: esőben is jó volt!

Nagykarácsony - A zord idő is csak megritkítani tudta a szombati programokat és a résztvevőket, de tönkretenni nem!

Pekarek János

Ha egyszer falunap van, akkor falunap van, akármilyen az idő! Ez a felkiáltás ugyan ebben a formában és nyilvánosan nem hangzott el Nagykarácsonyban szombaton - mégis, gyakorlatilag az egész község ennek jegyében élt és működött a július 16-i rendezvény idején. Amit úgy kell érteni, hogy ugyan helyenként és időnként a helybeliektől megszokottól eltérő, kis létszámban, de ünnepeltek!

Müller Miklós polgármester szabadkozott az eső miatt... Jól sikerült a falunap! Fotó: Ady Géza

Az igaz, hogy már reggel elmaradt egy csomó program a szakadó eső következtében, hiába építették fel a nagykarácsonyi sportpályára a színpadot és a szükséges kellékeket. Nem rendezhették meg a felnőtt és gyerek focibajnokságokat, elmaradt a főzőverseny (pedig még süteményt és pálinkát is zsűrizhettek volna!), nem volt csikós bemutató sem, és a délután két órakor kezdődő színpadi produkciókra is viszonylag kevesen jelentek meg az iskola rendezvénycsarnokában.

Kezdetben! Mert később egyre sűrűbb lett a megjelent nézősereg: majd mindenki kötelességének érezte, hogy vizitáljon a fellépőknél.

Egy részlet a műsorból: dunaújvárosi táncosok a színpadon

Akik közül mindenki megérdemelt sikert aratott, akár helybéli volt, akár vendég! Most nem soroljuk fel az összes fellépőt (akik között még dunaújvárosi is akadt, a World Dance Hungary tánccsoport tagjai személyében). De érdemes megjegyeznünk Pinke Kata szintetizátor játékát, a nagylóki Bakák férfikórus előadását katona- és betyárdalokból, az előszállási mazsorett-csoportot, a Gamilla hastánccsoportot, és persze a profik közül Sipos F. Tamást, vagy Fekete Pákót - utóbbihoz a közönség egy része is csatlakozott, mint háttértáncos...

Mindent összevéve a rendkívüli időjárás ellenére megszokott siker volt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!