Hírek

2013.09.12. 16:35

Tárlatles - Őszi ajánlat: kiállításkörkép itthon és idegenben

Dunaújváros/Budapest - Itt az ősz, lendületes támadással indít a galériaszezon is. Négy dunaújvárosi alkotó, három helyszínen - itthon és idegenben.

Szabó Szabolcs

Egy nyári tartozás rendezésével indítjuk dolgozatunk. A Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának Rondella Galériájában még július közepén nyílt meg a Jézus élete című kiállítás. Aknay Gábor, ef. Zámbó István és Tábori Csaba közös kiállításáról így írt a házigazda kiállítóhely: Tábori Csaba ötvözte az ikonok ragyogását az arany többszöri használatával, a formák egyberendelésével, illetve az ikonok és Kondor grafikai világát egyszerre idézte fel festői eszközeivel. A remek alkotásokat felvonultató kiállítás a hét végén megtekinthető.

A Budapesti Építészeti Központban (V. kerület, Petőfi Sándor u. 5.) szeptember 10-én, kedden nyitott a Magyar Festők Társaságának Fragmentum című országos kiállítása. A szervezők felhívására több mint kétszáz alkotás érkezett, ebből hatvannyolc művet válogatott ki a zsűri. Így a Budapesti Építészeti Központban megtekinhető kiállításon Birkás István Kunmadarasra gondolok 10., valamint Móder Rezső Fragmentum-Idő i. című alkotása is látható, egészen szeptember 28-ig.

Már többször is olvashatták szeptember 13-án, azaz a mai napon 17 órakor nyílik Rohonczi ROHO István háromtermes önálló kiállítása a Kortárs Művészeti Intézetben. A Rohoizmus - A kézhezállóvá formáltak elengedése című tárlatot Illyas Bernadett pszcihológus ajánlja majd az egybegyűltek figyelmébe. A megnyitón fellép a dunaújvárosi zenepedagógusok világzenei formációja, a Quintia. Végül, ám nem utolsósorban, még egy remek tárlatot ajánlanánk olvasóink figyelmébe.

Ma 17 órától a Sándor Frigyes Zeneiskola folyósó galériájában a Jószolgálati Otthon Közalapítvány gondozottjainak munkáiból nyílik kiállítás. A programból természetesen egy remek koncert sem hiányozhat majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!