Hírek

2015.12.18. 18:14

Ételosztás a ligetben

Dunaújváros - Majd ezer adag székelykáposztát osztottak ki a város három pontján pénteken egy civil csoport tagjai.

Pekarek János

Egyszerre három helyen főzött és osztott meleg ételt rászorulóknak a Jobb adni, mint kapni civil (és pártoktól független) egyesület Dunaújvárosban pénteken délután négy órától.

Ott voltak természetesen régi és megszokott helyükön, a Petőfi ligetben, ahol háromszáz adag székelykáposztát főztek. További háromszáz-háromszáz adagot készítettek és osztottak ki a Dózsa mozi előtti téren, valamint a volt Bánki szakközépiskolánál is.

Mondanunk sem kell: ahogyan az eddigi, átlagosan havi egyszeri ételosztásoknál is történt, ezúttal sem maradt fölös étel az üstökben. Hajléktalanok és hajlékosok, fiatalok, idősek, gyerekesek és egyedülállók ezúttal is rendben, fegyelmezetten gyülekeztek és fogyasztották el az ételeket.

Amiket további civil felajánlók egészítettek ki: Linda (aki teljes nevét nem akarta elárulni) maga készítette süteményeket hozott, Szabó László pedig nyolcvan pár új gyermekcipőt ajánlott fel váltócipőnek az Aprók Háza óvodának. (Egyikük sem akart fényképen szerepelni.)

Az Aprók Házáé lett az a házimozi rendszer és televízió, amit ugyancsak egy adományozó ajánlott fel jótékony célra. Szintén adományból származik az a laptop számítógép, amit egy csonkja családban nevelkedő, rászoruló kisgyereknek juttatott el az egyesület - amely még felajánlásokból összegyűlt gyermekjátékokat is kiosztott Karácsony előtti akcióján.

Balázs Zoltán és Varga Éva, az egyesület főszervezői elmondták: jövőre is minden hónap utolsó hetére szerveznek ételosztást, amihez várják a civilek adományait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!