Hírek

2013.03.11. 18:00

Európai hírű szakmunkástanulók vendégeskednek városunkban

Dunaújváros - Országos, sőt, európai hírű szakmunkástanulók lesznek városunk vendégei a napokban: tanuljunk!

Pekarek János

Három országos szakmai verseny előválogatójának is otthont ad Dunaújváros keddtől: a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola, valamint a Hild József Szakközépiskola március 12-13-14-én rendezi meg ezeket, majd pedig április 4-5-én a Dunaferr iskolában lesz a hegesztő szakmunkások versenyének országos döntője.

Tavaly is Dunaújvárosban versenyeztek a hegesztők

Március 12-én az automatikai és mechatronikai műszerészek számára lesz előválogató verseny a Dunaferr iskolában, március 13-án ugyanott hegesztők, majd március 14-én a Hildben magasépítő technikusok versenyeznek.

Március 12-én 16 órától a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, a vetélkedők és képzések szakmai támogatója a Dunaferr iskola Vasmű téri épületében vendégül látja a tavalyi  európai szakmai vetélkedők két magyar aranyérmesét! A belgiumi Spa-Franchorchamps-ban 2012-ben rendezett EuroSkills versenyen aranyérmet szerzett két magyar szakembert: Losonczy Lászlót  és  Ulrich Istvánt, akik a mechatronikai csapat tagjaként szereztek első helyet Belgiumban. Tapasztalataikról  diavetítéssel egybekötött élménybeszámoló keretében adnak tájékoztatót a város általános iskoláinak hetedik osztályos diákjai előtt. Így próbálnak betekintést adni utódaiknak szakmájuk európai követelményeibe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!