Hírek

2013.08.28. 10:35

Piknikkel indul a színházi évad

A Bartók Kamaraszínház idén is Évadnyitó Piknikre hívja a teátrum világa iránt érdeklődőket. Az időpont szeptember elseje.

Körmendi Erzsébet

A Quintia is fellép... Tagjai: Pocsai Mária , Beke Beáta, Németh Irma, Péter Kata, Kurina Laura

Az Évadnyitó Piknik vasárnap délben kezdődnek és egészen este tíz óráig tartanak a Petőfi ligetben, valamint a színház aulájában. A szabadtéri programok minden korosztály számára változatos előadásokat, koncerteket, kézműves foglalkozásokat, ügyességi játékokat kínálnak. A teátrum aulájában a színház meseelőadásainak díszletei, jelmezei és kellékei várják a gyerekeket. A ligetbe látogatók kipróbálhatják a Hintayo elnevezésű óriás, fából készült művészeti alkotást, amely nem csak vizuális élményt nyújt, hanem egyben interaktív játék is. Délután 16 órától párhuzamosan három program is várja az érdeklődőket. A Mesterségek Bölcsője Alkotóház foglalkozásain a gyerekek kipróbálhatják a kosárfonást, a bőrművességet, a modern textilmunkákat, a mézeskalács készítést és az arcfestést. Az izgalmas és szórakoztató Kalandparkban pedig a kicsik és a nagyok egyaránt próbára tehetik az ügyességüket. A Langaléta Garabonciások vásári komédiája ugyancsak délután 16 órától lesz látható, majd 17 órától Bartók 60! címmel a kamaraszínház prózai tagozatának műsorát és a táncszínház új társulatának bemutatkozását láthatják. Rátóti Zoltán ad koncertet a zenepavilonban este fél héttől. A hangszerelés elsősorban gitárokra és ütőhangszerekre épül, Juhász Gábor munkája. A kiváló jazz-gitáros hangszeresként is közreműködik a lemezen és az élő koncerteken. Az Évadnyitó Piknik programjait a dunaújvárosi Quintia zenekar koncertje zárja este fél kilenctől – zene közben a liget és a színház falai is életre kellnek a fényfestésnek köszönhetően. A rendezvény természetesen rossz idő esetén sem marad el: a programok a Bartók Kamaraszínház épületében lesznek megtartva, ha vasárnap délután esik az eső.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!