Hírek

2013.09.03. 16:55

Évadnyitó társulati ülést tartott a Bartók Kamaraszínház

Dunaújváros - Sajtónyilvános társulati ülésen ismertette az előttünk álló évad programját a Bartók színház. Jubileumi évadra készülnek.

Szabó Szabolcs

A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház 60 éves jubileumi évadra készül. A 2013/14-es évad egyik legfontosabb küldetése, hogy a színház közösségi tér legyen. Az előző évadokhoz képest több bemutatóval, formabontó helyszínnel, tantermi projekttel, kávéházi csevegéssel színesíti a színház a repertoárt - olvasható a teátrum által küldött közleményben és rögvest ki is derül, hogy mi szerepel majd a színház idei műsorában.



Például a Bartók és a FÜGE Produkció közös előadása a Splash, Scherer Péter rendezésében csak iskolákban lesz látható. A színház aulájában a Bartók Orfeum zenés összeállítás várja majd az érdeklődőket, míg a presszóban rendhagyó irodalmi estekre készül a teátrum, amelyeket a meghívott középiskolás pedagógusok szerkesztenek. A gyerekek és felnőttek számára a családi színház jegyében született nagysikerű Pimpáré és Vakvarjúcska című mesejáték után, a közös színházi élményét szeretné tovább erősíteni a teátrum Presser Gábor-Sztevanovity Dusan -Horváth Péter A padlás című félig mese, félig musicaljének bemutatásával.

Szikszai Rémusz színész-rendező egész estés előadást készít Szép Ernő két egyfelvonásosából, a Május és Az igazgató úr című művekből.

A Fiatal Alkotók Évadából megismert Hegymegi Máté végzős fizikai színházrendező állítja színpadra Moliere Amphytrion című vígjátékát, amelynek szövegét Szálinger Balázs költő, drámaíró írja. Az előadás a korszerű színházi formanyelvet ötvözi vaskos népi humorral.

A Bartók Kamaraszínház tánctagozatának új művészeti vezetője, Vári Bertalan a Verslábak című tánckölteménnyel mutatkozik be Dunaújvárosban. A megújuló táncszínház és a prózai tagozat közös előadása a klasszikus magyar költők műveire és a kortárs zenére épül. Magyar Táncok címmel pedig önálló, nagyszínpadi produkciót készít az elismert táncművész, koreográfus a tánctagozattal. Vári Bertalan az eddigi munkáihoz híven látványos tánc show-t ígér a közönségnek.

A klasszikus szórakozást kedvelők számára kínál csemegét Robert Thomas Szegény Dániel! című bűnügyi komédiája, az őszi évad első bemutatója, Neil Simon Mezítláb a parkban című vígjátéka. A fentiek mellett számos egyéb színházi program is várja majd a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!