Eveznek a Ladikon - A médiavetélkedő Fejér megyei döntője

2017. május 27., 09:30 szerző: Balla Tibor
komment
RÁCALMÁS - A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola Médiahuszárok nevű csapata nyerte meg a Pannon Lapok Társasága általános iskolásoknak meghirdetett LADIK médiavetélkedőjének Fejér megyei döntőjét. A fiatalok rendkívül büszkék az eredményre, és várakozóan tekintenek az országos megmérettetés elé.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Mint elmondták, többségük nem is izgult, egyrészük úgy gondolta, hogy az esélytelenek nyugalmával indulnak, másrészük bízott a felkészülés alatt megszerzett tudásban.

A fiatalok elmondták, hogy mivel először vettek részt a versenyen, nem is gondolták volna, hogy eredményt érnek el. Most úgy látják, a következő fordulóban már nagyobb esélyük lehet, de komolyan fel kell készülniük arra, hogy Zala, Vas és Veszprém megye csapataival megküzdjenek.

A nyertes csapat a győzelmet igazoló oklevéllel: Farkas Kálmán felkészítő tanár, Wiedermann Csenge, Kara Róbert, Vincze-Hajnal Blanka, Deák Adrienn, Fodor Gréta   Fotó: Ady Géza

Bár az is ad némi nyugalmat számukra, hogy a legrosszabb helyezés a negyedik lehet.Farkas Kálmán, a felkészítő tanár nem először vett részt a versenyen. Miután már ötödször indult csapattal, némi rutinnal már rendelkezik. Korábban Iváncsán tanított. Egyszer negyedik, kétszer harmadik, egyszer második lett a csapata a megyei szinten, most pedig elért a csúcsra a győzelemmel.

Amikor márciusban elmondta a lehetőséget a gyerekeknek, rendkívül lelkesek voltak, az összes tag maga jelentkezett, hogy szeretne részt venni a versenyben. Úgy gondolták, elindulnak, hiszen tanulhatnak is belőle, ha helyezést érnek el, az csak ráadás. Farkas Kálmán úgy érzi, az előző évekhez képest idén mintha kissé nehezebbek lettek volna a feladatok.

Farkas Kálmán felkészítő tanár
Fotó:Ady Géza

A kiruccanás végül győzelemmel végződött. A leglelkesebbnek Vincze-Hajnal Blanka bizonyult, ő dolgozott a legtöbbet, bár a többiek munkája sem elhanyagolható. A felkészülésnél az előző évek jegyzeteire is hagyatkozott, például a különböző újságírói műfajokat vették át, és a szervezőktől is kaptak egy kis segítséget, támaszt, hogy mikből készüljenek fel.

Átnézték, mi a riport, mi a tudósítás, ami - utólag már tudják - be is jött, kellett tudósítást, interjút készíteniük. Híres személyeket kellett megkérdezniük, mint például Hosszú Katinka, Justin Bieber, de nem maradt ki a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője, Elekes András sem. A csapat legnagyobb sajnálatára csak elméletben.

 

 

Balla Tibor

2017. május 27., 09:30 szerző: Balla Tibor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...