Hírek

2015.07.14. 15:43

Negyedszázada és harmincöt éve alakultak a nagyvenyimi és a mezőfalvai nyugdíjasklubok

Nagyvenyim-Mezőfalva - Két városkörnyéki nyugdíjas klub is jeles évfordulóhoz érkezett. Nagyvenyimen július 6-án szeltek tortát, amelyre 35-ös szám került. Mezőfalván tíz évvel fiatalabb jubileumot, a 25. évet ünnepelték.

Horváth László

Harmincöt éve ápolják barátságukat az Arany Daru Nyugdíjas Klub tagjai Nagyvenyimen. A jeles alkalommal visszaemlékeztek az 1980-as alapítókra, majd 1994-ben újra élesztették a klubot. Köszönetet mondtak az elmúlt évtizedekben segítő, támogató embereknek, szervezeteknek. Tisztelegtek azok emléke előtt, akik ma már nem lehetnek összejöveteleik részesei. A rendezvényen előkerültek a régi fellépések és közös együttlétek kedves pillanatai, valamint azok a felemelő események, amelyek kiemelten szóltak a klub Nagyvenyim község életében betöltött szerepéről. Az ünnepség baráti beszélgetéssel, zene melletti jó hangulatban, és az ajándékba kapott óriás torta elfogyasztásával folytatódott. Vendégként Vargáné Kaiser Katalin polgármester, Kegyes Lászlóné önkormányzati képviselő, Mogyorós Mária Művelődési Ház vezető és a Baracsi Nyugdíjas Klub is megtisztelte jelenlétével a 35 éves évfordulót.

Póla Imréné a klub vezetőhelyettese osztja az ünnepi tortát az Aranydaru születésnapi zsúrján. Fotó: Mogyorós Mária

Mezőfalván a Sárgarózsa Nyugdíjas Klub 25 éves múltra tekint vissza. 1974-ben Vagyóczky János alapította az első idősek klubját. Kirándulások, közös összejövetelek jó hangulatú rendezvényeire nagyon sokan jelentkeztek, így a klubhelyiséget rövidesen kinőtték. 1990-ben kétfelé vált a társaság, és Sárgarózsa néven folytatódott Mezőfalva legidősebb polgárait tömörítő klub élete. A válás után Szente István vállalta magára egy rövid ideig a vezetői feladatokat, majd Cibi Flórián vette át a stafétabotot. Néhány év múlva újra vezetőt kellett választani. 2002-től Cséplő Béláné kapott bizalmat, aki 2014 novemberéig állt a klub élén. Legújabb vezetőjük Kovács Istvánné, Éva lett, aki a negyedszázados évfordulón a legkorábban tagokká vált nyugdíjasokat köszöntötte elsőként. A jeles napra Dunaújvárosból, Nagyvenyimről, Daruszentmiklósról is érkeztek baráti klubok képviselői. A folytatásban tánccal, zenével ünnepelték két és fél évtizedes évfordulójukat a sárgarózsások.

Mezőfalván a régi vezető, Cséplő Béláné és az új elnök, Kovács Istvánné együtt mutatja az ünnepi süteményt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!