Hírek

2016.12.21. 19:15

Évzáró ezüst fokozattal

Dunaújváros - Szép sikerekkel zárta az évet Pentele egyik meghatározó civil szervezete, a Kéknefelejcs énekkar.

Pekarek János

Évzáró ünnepséget tartott kedden este a Pentele Klubban a Pentelei Kéknefelejcs Énekkar. Ezúttal azonban többről volt szó, mint egy (mégoly fontos és kedves) civil szervezet év végi összejöveteléről.

Tudnunk kell, hogy az énekkar tagjainak átlagéletkora hatvankilenc esztendő - ám őket elnézve és munkájukat ismerve ez az adat hamisnak tűnik...

A Pentelei Kéknefelejcs Énekkar tagjai, az előtérben állandó kísérőjükkel, Bölcsföldi Ferenccel Fotó: Zsedrovits Enikő

S ez nem csak puszta udvariasság!

Az éppen tíz éve működő énekkar, amelynek tagjai hihetetlen lelkesedéssel kutatják föl és adják elő a pentelei, a mezőföldi és a Fejér megyei népdalokat, hagyományokat, mindig képes előrelépésre.

Idén felkérték dr. Horváthné Lázár Gabriella karvezetőt, hogy segítsen nekik a szakmai továbbfejlődésben. A közös munka szép sikert is hozott: Keszthelyen, a VI. Népek tánca, népek zenéje fesztiválon harminckét együttes között ezüst fokozatú minősítést szereztek!

Ez eddig a dalkör legnagyobb sikere - ám aki ismeri őket, az tudhatja, hogy korántsem ez a vége sikerlistájuknak.

Az örökifjú hölgyek nemcsak lelkesedésükkel, hanem szakmai elkötelezettségükkel is példát szolgáltathatnak más együtteseknek (akár más műfajokban is). Most például legalább négy, jó hangú, a kórusénekléshez elhivatottságot érző férfiembert keresnek, hogy tovább színesíthessék a kórus énekhangját és repertoárját.

A kórusvezető szerint már eddig is a tiszta énekhang (amely mintha negyvenéves nőktől jönne) volt jellemzőjük a lelkesedésen kívül. Sok lehetőségük van a szólóéneklésben is, mondta dr. Horváthné Lázár Gabriella.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!