Hírek

2016.10.26. 22:40

A Kiváló Városi Kórház-díj megkoronázása az elmúlt öt-hat esztendő munkájának

Dunaújváros - A legjobbnak bizonyult a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet a hazai egészségügyi ellátóknak, orvosoknak, háttéripari cégeknek meghirdetett versenyen a városi és kis fővárosi kórházak kategóriájában.

Gallai Péter

Az elmúlt évek munkájának gyümölcse érett be azzal, hogy Kiváló Városi Kórház-díjat nyert a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház, amely egyben a Semmelweis Egyetem gyakorlókórháza. A városi kórházak között nagy ágyszámmal, sok profillal működik az intézmény, s jellemzően a nem kis feladattal járó, nehéz szociális körülmények között élő lakosságot látja el. A kórház gyógyító szakmai színvonala egyenletesen jó, a szolgáltatások minősége figyelemre méltó, kiemelkedően fejlett és színvonalas az infrastruktúrája.

Az intézményi munka szabályozottsága kiemelkedő, beleértve a betegek szövődményeinek dokumentálását, a minőségbiztosítási rendszert, az ellátás során keletkezett adatok tárolását.

Dr. Mészáros Jánostól, az egészségügyért felelős helyettes államtitkártól dr. Mészáros Lajos (j) vette át a szakmai elismerést

A kiválósági díjat a Figyelő hetilap és a Medicina TOP évkönyv szerkesztősége hirdette meg. A szakmai és tudományos szervezetekkel együtt kidolgozott pályázati kérdőíveken a gyógyítással kapcsolatos szakmai aktivitás mérhető minőségi szempontjait, a gazdasági teljesítményeket vették figyelembe, majd a zsűri ez alapján alakította ki a rangsort. A zsűri tagja volt: prof. dr. Kovács Árpád, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke, Nógrádi Tóth Erzsébet, a Medicina TOP évkönyv alapító főszerkesztője, dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese, prof. dr. Fülesdi Béla, a Magyar Orvosszakmai Kollégium elnöke, dr. Oberfrank Ferenc, a MOTESZ ügyvezető elnökségi tagja, prof. dr. Boncz Imre, a PTE tanszékvezetője. A kiválóság díjakat dr. Mészáros János, az EMMI egészségügyért felelős helyettes államtitkára adta át pénteken Budapesten.

- Az intézményünk által elnyert Kiváló Városi Kórház-díj csapatmunka gyümölcse - hangsúlyozta dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgatója, jelezve, hogy az elismerés megkoronázása az elmúlt öt-hat év munkájának. A főigazgató emlékeztet arra, hogy 2010/11-ben milyen mértékű gazdasági és erkölcsi válsághelyzetet kellett kezelni az intézményben, és ma már látható, hogy az eltelt időszakban hová jutott a kórház.

- A fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ által nyilvánosságra hozott összehasonlító statisztikákban, amely a szakmai és a gazdasági működés különböző mutatói alapján állít fel sorrendet az intézmények között, s itt jó eredményekkel szerepelünk. A közelmúltban nyertük el a Semmelweis Egyetem Gyakorló Kórháza címet, amely szintén komoly elismerés. Eredményeinket egyrészt az igényes szakmai munkának, osztályvezetőink, orvosaink és szakdolgozóink elkötelezettségének, a hatékony gazdálkodásnak, a betegközpontúság felé történő erőteljes törekvéseinknek köszönhetjük. Másrészt annak a támogatásnak, ami a fenntartó ÁEEK és a korábbi fenntartó helyi önkormányzat részéről jelenleg is megnyilvánul, s nem utolsósorban pedig a térségünket képviselő lobbi erők hatékony működésének - összegezte a főigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!