Hírek

2015.02.27. 19:16

Ez volt a negyedik Boldog délután - A segítők tavasszal folytatják az akciót

Dunaújváros – Pénteken ismét jelentkezett a Boldog délután önkéntes csapata, meleg ételt osztottak a belvárosban.

Szabó Szabolcs

– Kétszázötven adag étellel készültünk, bízunk benne elég lesz. A marhapörkölt és tarhonya mellett egy pohárnyi forralt borral vendégeljük meg a rászorulókat – mondták el lapunknak a szervezők.

A Boldog délután néven futó kezdeményezés immáron negyedik alkalommal osztott meleg ételt Dunaújváros belvárosában, a Dózsa Mozicentrum előtti téren. Az adagnyi ételért egyre többen állnak sorba, pedig ezen a héten már ez volt a második akció. Amikor befordultunk a Vasmű útról a Dózsa Mozi előtti térre, némi csodálkozással szemléztük a Corner Kávézótól egészen a mozi épületéhez kígyózó sort. Sokan voltak. Nagyon sokan.

Marhapörkölt tarhonyával volt a menü a pénteken délután rendezett ételosztáson a Dózsa Mozi előtti téren. Fotó: Ady Géza

– Kétszázötven adag meleg étellel készültünk, remélem elég lesz. Ennyi embernek talán még nem is adtunk ételt. Minket is megdöbbent, hogy alkalomról alkalomra egyre többen állnak a sorban – mondja Bartalos Norbert, a Boldog délután néven futó önkéntes csoport szervezője, aki azt viszont örömmel újságolta, hogy az utóbbi hónapokban, hetekben is bővült az önkéntesek és támogatók köre.

– Mint tapasztalható, sajnos szükség van az ilyen és ehhez hasonló akciókra. Egyrészt, jó látni, hogy hasznos munkát végzünk, másrészt szomorú azt dokumentálni, hogy egyre több és több adag étel fogy egy-egy akció alkalmával – teszi hozzá Grábics Gábor, a Boldog délután kezdeményezés egyik alapítója.

A szervezők lapunk megkeresésére elmondták, a következő hónapokban tovább folytatják az akciót, a következő ételosztást május végére, nyár elejére tervezik. Bartalos Norbert kiemelte, a facebook közösségi oldalon már elérhető a kezdeményezés önálló profilja is, ahol továbbra is várják az önkéntesek, támogatók jelentkezését.

Ezen a héten két alkalommal is civilek osztottak meleg ételt a rászorulóknak, mindkét helyszínen sokan voltak. Sokan csatlakoztak az akciókhoz, de jóval, több emberrel bővült a sorban állók tömege.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!