Hírek

2013.06.02. 15:54

Ezerháromszázan tekertek az idei Bringatúrán

Címkék#bringatúra

Dunaújváros - A már megszokott forgatókönyv ismét remek hangulatban zajlott a városi Bringatúra. A sportos tekerők mellett családok és baráti társaságok sora kerekezett együtt vasárnap.

Szabó Szabolcs

Közel másfélezer  kerékpáros, valamint a bringatúra szervezői biztosan az eget kémlelték és az időjós honlapokat bújták vasárnap reggel, hogy megtudják: érdemes-e újból próbálkozni?Ugyanis,  a sorszám szerinti huszonkilencedik Bringatúrát eredetileg május 11-én rendezték volna, ám egy komolyabb reggeli zivatar közbe szólt és a szervezők biztonsági okokból úgy döntöttek, nem kockáztatnak. Előzetesen a június második napja sem tűnt szerencsés választásnak, hiszen az előrejelzések egyhangúan esős-borús vasárnapot ígértek. Ezúttal csak részben lett igazuk, hiszen a kilenc órára meghirdetett rajt előtt már a nap is kikandikált a felhők mögül. A hagyományos  közös visszaszámlálás után vidám ezerháromszáz kerekező vágott neki a távnak.Az idevágó adatsorok szerint a vasárnapi létszám megfelel a korábbi évek átlagának, ám megjegyzendő, a nyolcvanas évek második felében volt olyan túra, amelyen 2500 résztvevővel indult a Városháza térről.

A bringatúra mezőnyében idén is együtt tekertek, idősek és fiatalok, magányos kerekezők és népes családi-baráti társaságok. Munkatársunk féltávnál, a Mezőfalvi pihenőnél faggadta a kerekezőket. Imre Bettina, Békei Beatrix, Breier Csaba, Imre Dorina és Breier Dániel az idei bringatúrára  is alaposan felkészült. Egyforma Szupermenes trikójukban messziről hirdették a tömegben: ők egy családként kerekeznek.  Nem kis teljesítményt tudhatott maga mögött Nagy Sándor és Nagy Alex is. Adonyból tekertek Újvárosba, majd onnan Mezőfalváig és vissza. A fáradtság jelei egy cseppet sem látszanak rajtuk, még arra is jutott energiájuk, hogy a pihenő alatt átböngésszék a Hírlapot. A Nagy család hatodik éve tapossa pedálokat! Egy másik Nagy család, Nagy Tamás és Nagy Judit négyéves gyermekükkel vettek részt a túrán. Az égieknek köszönhetően az eső elkerülte a pótbringatúra résztvevőit, akik dél előtt pár perccel értek vissza  a Városháza térre, ahol már kezdődött is a tombolahúzás...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!