Hírek

2015.08.02. 14:22

Falunap díjátadásokkal - Hidat építettek Nagyvenyim függetlenségének napján

Nagyvenyim - Sikeres, kitüntetésekkel teli falunapon vannak túl a nagyvenyimiek. Kulturális és szórakoztató programok sokasága várta péntek estétől vasárnap hajnalig az ünneplő közösséget.

Horváth László

A július 31-én pénteken két népszerű civil szervezet a 10 éves Erdőjárók Klubja és a 20 éves Nagyvenyimi Női Kar kiállításával, műsorával indított programsorozat.

Szombaton reggel 7 órától a Nagyvenyimi Mazsorettcsoport és a Dunaújvárosi Fúvós Egyesület zenés ébresztővel adta tudtára a lakosoknak, itt az idő mozdulni, vár a falunap!

Délelőtt fél tíztől ünnepi testületi üléssel hivatalosan is elkezdődött Nagyvenyim hatvannyolc éves függetlenségének is emléket állító falunap.

A civil szervezetek sok hidat felépítettek már az emberek között Fotó: Horváth László

Az iskola egyik termében és a tornacsarnokban felállított tárlaton fényképekkel és a klubok működéséhez kapcsolódó tárgyi eszközökkel ismerkedhettek meg az érdeklődők. A nézelődés mellett rengeteg információval is gazdagabbak lettek, akik most találkoztak először a két egyesület életével. A pénteki nap záró akkordjában a nagyvenyimiek néptáncegyüttese adott egy egész órán tartó fergeteges műsort. Éjszakai pihenésre azonban nem sok idő maradt: szombat reggel 7 órától a Nagyvenyimi Mazsorettcsoport és a Dunaújvárosi Fúvós Egyesület zenés ébresztővel adta tudtára a lakosoknak, itt az idő mozdulni, vár a falunap! Délelőtt fél tíztől ünnepi testületi üléssel hivatalosan is elkezdődött Nagyvenyim hatvannyolc éves függetlenségének is emléket állító falunap. Vargáné Kaiser Katalin polgármester asszony köszöntő beszédében kiemelte:

– Nagyvenyim dinamikusan fejlődő község. Kultúrák békés együttélésének jó példájával a fejlődés irányába haladnak. A mostani falunap is egy olyan rendezvény, ahol hidat építenek az emberek közé. Az ünnepek egyben alkalmat adnak a közösségért sokat és aktívan dolgozók elismerésére is – vezette fel a díjátadás eseményét a polgármester asszony.

A legfiatalabb korosztályt a Venyimi Szöcskék műsora képviselte. Nagy közönségsiker volt Fotó: Horváth László

Ezután díszpolgári címben részesült Ambrusné Prof. dr. Kéri Katalin, a Pécsi Tudományegyetem Nevelés- és Művelődéstörténeti Tanszékének vezetője, dr. Müller Cecília megyei tisztifőorvos, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője. Nagyvenyimért kitüntetést vehetett át az Aranydaru Dalkör, dr. Borbás Péter ügyvéd és Erős Lajos. Nagyvenyim Köz-Szolgálatáért elismerést kapott Szabó Imre, Szabó József, Tokaji Tiborné. a Nemzetközi Kapcsolatok Fejlesztéséért elnevezésű kitüntetésben részesült Pásztor Ferencné, Pásztor Ferenc, Tamás Béla. Pedagógus Szolgálati Emlékérem minisztériumi kitüntetést vehetett át Szőllősiné Eisler Mariann óvónő. Közösségsegítő munkáért emléklapot kapott Nemes Zoltán, Pillmann Antal, Székely István, Müller Imre, Tóth Lajos, a Sárga Taxi, valamint a Nefelejcs Napköziotthonos Óvoda kollektívája és szülői munkaközössége. Az ünnepségen jelen volt Konrad Wagner Nagyvenyim testvértelepülésének, Altomünsternek polgármestere, aki az elmúlt napokban a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét vehette át kétévtizedes német-magyar kapcsolatokért kifejtett munkásságért. A kitüntetést – még a korábbi polgármester felterjesztésére – L. Simon László, a miniszterelnökséget vezető államtitkár adta át a Parlamentben.

A hivatalos mozzanatok után teljes erővel megkezdődött a falunap, ahol kicsik és nagyok egyaránt találtak érdekes programot. A teljesség igénye nélkül: kirakodó vásár, íjászat, lovagoltatás, kiállítások, játszóház és különböző légvárak, hinták, a színpadon kulturális műsorfolyam szolgálta a nagyvenyimiek és vendégeik délutáni szórakozását. A jóféle ételekből, italokból ezúttal sem volt hiány. Az este beköszöntével pedig humorparádé és többféle zenés formáció emelte tetőfokára hangulatot. Végül látványos tűzzsonglőr bemutatóval, és hajnalig tartó utcabállal zárult a nagyvenyimiek vigadalma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!