Hírek

2017.02.23. 19:45

Farsangos mesedélutánt tartottak a József Attila Könyvtárban

Dunaújváros - Farsangos mesedélutánt tartottak tegnap a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárában tegnap délután.

Balla Tibor

A kicsiknek több próbát is ki kellett állniuk. Elsőként a farsangi falon elhelyezett betűk közül kellett kiválasztaniuk azt az egyet, amely kezdőbetűje annak a jelmeznek, amit farsangkor viseltek, vagy szerettek volna. Ezt teljesítve bejuthattak a meseszobába, ahol a farsangi szavakból a magánhangzókat elrabolta valaki.

Miután sikerrel teljesítették, láthatóvá váltak a busó, a kiszebáb, az álarc és hasonló szavak, teljesítették a második próbát is. Miután a farsanggal kapcsolatos tudásukról is számot adtak - tudták, hogy a tél elrettentésére ijesztő álarcokat és jelmezeket húzunk, jellegzetes étele a farsangi fánk, és a busójárást Mohácson tartják -, teljesítették a 3. próbát is.

A mese fonalába beleszőttek ludas körjátékot, és végül csiriztek Fotó: Ady Géza

A farsang szellemében megtanultak ördögűző mondókát, majd varázslásba kezdtek. A csodatarisznyából különféle kendők kerültek elő, melyeknek fantáziájuk adott más alakot. Az egyikből folyó lett, a másikból párduc, a harmadikból pedig égbolt.

Így léptek be a mesebirodalomba.

Kinyitották a meselátó szemüket, a mesehalló, meseértő fülüket, és hallgatták Marcsi néni tanulságos meséjét Lusta Jankóról. A mese fonalába beleszőttek ludas körjátékot, csiriztek, mire véget ért a történet. Jelmezbe bújva a királyok, hercegnők, lovagok és kalózok körtáncot lejtettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!