Hírek

2014.11.11. 15:50

Februárra lehet itt az új CT gép

Dunaújváros - A jövő héten pénteken másodjára rendeznek jótékonysági bált, a bevételt a Szent Pantaleon Kórház új CT berendezésének megvásárlására fordítják.

Gallai Péter

A tavalyi rendezvény volt a gyűjtés első nagy lépése, akkor egymillió forint maradt meg a báli bevételből, amelyet a kórház kivitelezője még kettővel megtoldott. Azóta széleskörű, nemcsak Dunaújvárost, hanem a régiót is megmozgató civil, vállalati, önkormányzati összefogás révén már huszonötmillió forintnál jár az adományok összege. November 21-én, pénteken a főiskolán pedig mintegy lezárásként megrendezik a második jótékonysági bált.

- Az eseményre még lehet jelentkezni, de nem árt igyekeznie annak, aki jönne, mert véges a szabad helyek száma - kezdte dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgatója, aki hozzátette, hogy a tavalyi rendezvényen százötvenen voltak.

A tavalyi jótékonysági rendezvény is sikeres, eredményes volt

- Annak ellenére, hogy a fő fellépő kedvezményesen vállalta a műsort, illetve a Dunaújvárosi Főiskola is önköltségi ár alatt biztosítja a helyszínt, vannak tételek, amelyeket ki kell fizetni, a megmaradt pénzzel gyarapodhat a számla. Egyébként az új CT közbeszerzése már folyamatban van, sajnos tőlünk független, hogy ez mikor zárul, például valaki megtámadja-e a döntést. Optimális esetben azonban februárban már működhet a berendezés.

A régi, jelenleg használt CT működési engedélye ugyan decemberben lejár, de amíg nem érkezik meg a másik, addig ideiglenes engedéllyel tovább működhet, amit már a hatóságok mellett egyeztettek az üzemeltetővel is, aki rugalmasan állt a kérdéshez. Magyarán a betegellátásban semmiféle problémát és fennakadást nem okoz majd a december utáni időszak sem.

A rendezvény 18 órakor kezdődik, fővédnöke dr. Dorkota Lajos az MEKH elnöke, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő és Cserna Gábor polgármester. Az est során fellép a Vasas Táncegyüttes, Tóth Boglárka és a Duna-Royal Sporttánc Egyesület, a vacsora után Auth Csilla koncertezik, éjfélkor tombola. A részvételi díj 10 ezer forint, jegyek igényelhetőek a 30/289-9815-ös, vagy a 25/550-163-as telefonszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!