Hírek

2016.12.27. 17:55

Fejlesztések a kórházban

Dunaújváros - A Szent Pantaleon Kórház is kapott ajándékot idén karácsonyra: 73 millió forintot nyertek további korszerűsítésekre.

Pekarek János

Az év végi kórházkonszolidáció részeként lehetett pályázni hatékonyságnövelő, fejlesztési forrásokra: a Szent Pantaleon kórház három kérelme is pozitív elbírálásban részesült, és összesen 73 millió forintot nyert erre a célra.

Az első kérelem az ablakcseréket célozta meg: a főépület és a rendelőintézet üvegfalainak (a rendelőintézet lépcsőfordulóiban, illetve a főépület D szárnyi toldásainál látható 10-10 ablak) cseréje hőszigetelt szerkezetre, és a rendelőintézet főépületének város felőli oldalán 82 ablak cseréje. Erre a projektre 52,7 millió forintot nyertek.

Tovább korszerűsítik a városi kórház működési feltételeit Fotó: Ady Géza

A második tétel a melegvíz-előállítás optimalizálását szolgálja napkollektor-rendszerrel, illetve a napelemrendszer áramtermelésének csúcsidejében keletkezett felesleg felhasználásával. Erre a pályázatra 14 millió forintot nyert a kórház.

A harmadik összeg egy fontos informatikai megoldást támogat: a röntgen és a CT távleletezést lehetővé tévő szerver és a kapcsolódó rendszerek kiépítéséhez 6,3 millió forintot nyert az intézmény.

A kórházfenntartó ÁEEK (Állami Egészségügyi Ellátó Központ) által november végén meghirdetett pályázaton összesen 15 milliárd forintot osztottak szét, és 324 pályázatot támogattak a beérkezett 810-ből. Egy kórház egy pályázatot nyújthatott be, ám akár több területre kiadási megkötöttség nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!