Hírek

2014.09.09. 18:40

A Parádi ikrek zenei jubileuma: Pentele történelmének része volt ez az este

Dunaújváros - Egy testvérpár ünnepelte jubileumát a Pentele klubban. Sokak közreműködésével és örömére!

Pekarek János

Ötven évvel ezelőtt egy pentelei ikerpár, a nevezetes Parádi-ikrek, azaz György és László, zenélni kezdtek.

Mondhatnánk, hogy ez nem nagy ügy. Aki azonban pentelei, az nagyon tudja, hogy ez a két ember, aki az elmúlt ötven év szinte minden pentelei ünnepségén, rendezvényén ott volt és zenélt, legalább annyira hozzátartozik a korábbi halászfaluhoz és mezővároshoz, majd később a mellé épült kohász iparvároshoz, mint mondjuk a község egy ma már eldugottnak számító zugában álló Szentháromság emlékmű.

Tősgyökeres penteleiek, na! Már csak azért is, mert szoros családi kötelékek fűzik őket Pentelei Molnár János festőművészhez. És még hány és hány penteleihez, te jó Isten...

Erről majd később írunk. Most arról próbálunk beszámolni, hogy a hatvannyolc éves ikrek hogyan ünnepelték fél évszázados zenei pályájukat. Mi tagadás: nagy sikerrel ünnepelték!

Mégpedig a Pentele Klubban történt ez, kedden délután négy órától. Estig.

Azt minimális zenei képzettség nélkül is elmondhatjuk, hogy e két fivér, akik 1964-től, Ercsiben töltött katonaidejüktől kezdve zenélnek, szinte minden műfajban képesek zenélni mi több: hangulatot teremteni! És ez már egy kicsivel több, mint az egyszerű zenélés. Együtt élve és működve szülőfalujukkal, több nemzedékkel, kortársaikkal, valamint az ő leszármazottaikkal, s mindenkinek remek estéket teremteni: azt hiszem, ez olyan életpálya, amit csak irigyelni lehet!

Amint ezt mutatta a Pentele klub közönségének reakciója is. Mások által talán élemedett korúnak titulált emberek, férfiak és nők, olyan temperamentummal ropták a táncot Parádiék magyar nótára, latin zenére, dzsesszre, operettre épült egyvelegére, hogy: öröm volt nézni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!