Hírek

2013.11.12. 17:45

50 éves házassági évfordulóját ünnepelte a Tóth házaspár

Dunaújváros - Ötven éve hűséges társai egymásnak a Dunaújvárosi Tóth házaspár. 1963. november 9-én kötöttek örök fogadalmat.

Horváth László

Akkor is szombati nap volt, és az évfordulót is napra pontosan, november 9-én, szombaton tartották. Szűk körben, de nagy szeretetben ünnepelték a jeles eseményt, ahol gyerekek, unokák vették körül a boldog szülőket.

Tóth Ferencnek és feleségének Tóth Ferencnének, lánykori néven Papp Magdolnának, a története nem bővelkedik világraszóló eseményekben. Egy dologban azonban mégis kiemelkednek az átlag közül: hűségük fél évszázad múltán is töretlen!

A Marcali Állami Gazdaság Sári pusztai telepén együtt dolgoztak, ott ismerkedtek meg. S bár hamar kialakult a kölcsönös szimpátia, de az élet úgy hozta, hogy csak hét éves kapcsolat után került sor a menyegzőre. Az esküvő óta Dunaújvárosban a Bocskai utcában laknak. A feleség a Vörös Október Férfi Ruhagyárban dolgozott betanított varróként, majd az óragyári meo következett, innen is ment nyugdíjba.

Ferenc 18 éves korában 1958-ban került a városba. Első és egyben végleges munkahelye a Dunai Vasmű kokszolója. 1997-ig tartó szorgos munkát követően három éves meleg üzemi korkedvezménnyel távozott a megérdemelt pihenőre.

A Tóth családban két gyermek születet. Az apa utána Ferenc névre hallgató szintén a Dunai Vasmű dolgozója lett. Leánygyermekük Krisztina pedig óvónő, mindkettejük két-két unokával ajándékozta meg a nagyszülőket.

Életük legszebb pillanatait mindig a család töltötte be. Öröm számukra, hogy gyerekeik is békében élnek, mert így ez lehet a minta az ő gyerekeiknek. Mert a titok nem is olyan nagy: Türelem kell!

Címkék#házasság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!