Hírek

2015.05.08. 15:23

Féláron lehetett nyalakodni

Dunaújváros - Idén pénteken rendezték meg a magyar kézműves fagylalt napját, amelynek alkalmából több száz fagyizóban fél áron lehetett eme közkedvelt nyalánkságot megvásárolni.

Gallai Péter

A szokottnál is többen közlekedtek a kezükben fagylalttal pénteken Dunaújváros utcáin, s nem csak a gyerekek nyalták boldogan a jeges édességet, lehetőleg minél nagyobb kiszerelésben. Akadt nem egy cukrászda, ahol bizony komoly sorbanállás alakult ki - a kiemelt érdeklődés nem a váratlanul ránktört kánikulának, hanem annak volt köszönhető, hogy az akcióhoz csatlakozó fagylaltozók fél áron adták a finomságot ezen a napon.

Varga Hunor is nagy boldogan hódolt a jeges édességnek
Fotó: Ady Géza

A 2015-ben immár harmadik alkalommal meghirdetett magyar kézműves fagylalt napjához kapcsolódóan előre meg lehetett nézni, mely üzletek csatlakoztak a kezdeményezéshez, de Dunaújvárosban volt több olyan hely, amely ugyan nem volt rajta ezen a listán, de nagy betűs plakátokkal hirdették, hogy náluk is akciós a gombóc.

A kezdeményezés célja a magyar kézműves fagylalt, illetve a fagylaltozás népszerűsítése. Emellett a csatlakozó cégeket megkérték, hogy támogassanak egy, a környezetükben található közintézményt, kórházat, csoportot és lepjék meg őket is pár gombóc fagyival.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!