Hírek

2015.10.15. 18:15

Felavatták a kilencedikeseket a Lorántffyban és a Bánkiban is (fotókkal)

Duplán remek délután volt a csütörtöki. Városunk két középiskolájában is kilencedikeseket avattak.

Munkácsi Réka

Már minden középiskola hivatalos polgárává fogadta új gólyáit, kivéve kettőt. A csütörtöki délutánon a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolában és a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskolában avatták a gólyákat a hagyományokhoz hűen. Az biztos, hogy egy kilencedikes sem maradt feladat nélkül, ahogy az szokás most is volt előzetes feladat amivel sokat kellett készülniük az avatóra. A délután folyamán mindkét iskola nagyon szórakoztató és remek feladatokkal rukkolt elő új diákjainak. A Lorántffyba négy osztályt a Bánkiban pedig hármat avattak fel.

A Lorántffy iskola tornatermét a balettáncos fiúk, kisbabák, a hatvanas évek ruháiba öltözött és harisnyás, napszemüveges lányok lepték el. A 10/3 osztály tanulói adtak előzetes feladatokat is. Indulót és zászlót kellett készíteniük, illetve egy életnagyságú gólyát. Főleg ügyességi feladatok várták őket, mint a talicskázás, lekváros kifli evés és szlalomozás.

Aki idén megnyeri a vetélkedőt, nem csak egy torta elfogyasztója lesz, de megnyeri a jövő évi avató rendezésének a jogát is. A Bánkiban rockerek, jetik, síelők és hercegnők ültek a tornateremben. Ők is kaptak az avató előtt feladatot, sós és édes ételt kellett vinniük a zsűrinek, drámai hangulatú dalt kellett elszavalnia minden osztálynak, illetve egy gördeszkát és két darab vécépumpát kellett beszerezniük. Tíz próbát kellett teljesíteniük, ami között volt „részeg foci”, kulcskeresés büdös kukoricakeverékben és kvíz tejszínhabbal. Tehát hivatalosan is fel lettek avatva, és az iskolájuk tagjai lettek a kilencedikes diákok, mostantól a tanuláson a hangsúly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!