Hírek

2014.05.06. 19:00

Letette az esküt Galambos Dénes és Varga Gábor is

Dunaújváros - A parlament alakuló ülésén letette az dr. Galambos Dénes Fejér megye 04-es és Varga Gábor Fejér megye 05-ös választókerületének képviselője is.

Körmendi Erzsébet

Dr. Galambos Dénes a Fejér 04-es körzet képviselője

Dr. Galambos Dénes első alkalommal élte át képviselőként a parlamenti eskütétel ünnepi pillanatait.

- Felemelő és nagyszerű élmény volt. A parlament alakuló ülése jó hangulatú, konstruktív szellemiségű volt érzésem szerint. Ahogyan az újjá választott házelnök mondta, munka van az első pillanattól kezdve folyamatosan. Én a nemzetbiztonsági bizottságban is dolgozom majd - hangsúlyozta a képviselő. Galambos Dénesnek az eskütétellel megszűnt a kormánymegbízotti megbízatása. A folyamatosság érdekében a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetését dr. Simon László főigazgató látja el az új kormánymegbízott kinevezéséig.

Varga Gábor a második ciklust kezdi országgyűlési képviselőként. Magával ragadó érzésnek tartja, amint fideszes frakciótársaival együtt felvonultak a Parlament főbejáratánál lévő lépcsőn, el a Szent Korona előtt.

Varga Gábor a Fejér 05-ös választókörzet képviselője

- Az ember életében nagy dolog ezt megélni. Újdonság volt a belső terében teljesen megújított, a felére csökkentett képviselői helyeknek megfelelően kialakított ülésterem. Szintén más az előző négy évhez képest, hogy kevesebb a bizottság, viszont a meglévők nagy területeket ölelnek fel. Én a fenntartható fejlődés bizottság tagja lettem - mondta a képviselő, aki Cece polgármestere is egyben.

Az országgyűlési képviselőséget csak főállásban láthatja el mindenki. Lapunk kérdésére válaszolva Varga Gábor úgy nyilatkozott, hogy októberig folytatja a polgármesteri munkát, de lemond a tiszteletdíjáról, és az őszi választásokon már nem indul újra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!