Hírek

2013.02.11. 09:20

Kiégett a Jobbik dunaújvárosi irodája

Vasárnap este 11 óra után felgyújtották a Jobbik dunaújvárosi szervezetének a piaci szolgáltató ház első emeletén található irodáját, amely teljesen kiégett.

Szabó Szabolcs

A DH információi szerint az elkövetőt, egy hajléktalan férfit közvetlenül a gyújtogatás után elfogták a piac környékén éppen járőrszolgálatot teljesítő rendőrök. Meg nem erősített hírek szerint a városi hajléktalanok körében ismeretlen férfi már beismerte a  gyújtogatást a rendőrkapitányságon. Pintér Tamás, a Jobbik közgyűlési képviselője a helyszínen a DH-nak elmondta, politikai szándékot sejtenek a gyújtogatást mögött.

Fotók: Lázár Zsolt

- Nem életszerű, hogy egy, a városban ismeretlen hajléktalan csak úgy találomra felgyújtana egy olyan irodát, amelyből igazi értéket nem tud elvinni. Talán az sem véletlen, hogy az iroda piacra néző ablakainál sörös üvegeket és égést segítő anyagokat találtak. Az irodában minden porig égett, egyedül a fontos adatokat és dokumentumokat tartalmazó számítógépünk winchesterét vitte magával az elkövető, amelyet végül meg is találtak nála a rendőrök. Az irodában továbbá bennégtek fontos irataink is és számos történelmi jelentőségű, eszmei értéket képviselő relikviáink, például egy eredeti 56-os forradalmi zászló is - mondta el lapunknak a párt helyi vezetője.

A helyszínen tartózkodó jobbikosok és szimpatizánsok szerint az utóbbi időben több gyanús támadás is érte az irodát. A közelmúltban ismeretlen tettesek kiszúrták a Jobbik-tagok gépjárműveinek kerekeit, az iroda bejáratánál található postaládát pedig megrongálták.

 

Piac téri gyújtogatásról megérkezett a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos közleménye is: a Piac téri tűzesetről érkezett bejelentés a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra február 10-én az éjszakai órákban. A perceken belül kiérkező járőrök a helyszínen megállapították, hogy a Szolgáltatóház egy irodájában keletkezett a tűz, ahol emellett betörés is történt. A környéken végzett személykutatás során az egyenruhások intézkedés alá vontak egy 39 éves hajléktalan férfit, akinek a ruházatából a bűncselekményből származó tárgyakat foglaltak le.

Árgyelán János a tájékoztatón (Fotó: Lázár Zsolt)

Az elfogott személyt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók betöréses lopás bűntette miatt, majd bűnügyi őrizetbe vételéről intézkedtek. A tűz keletkezésének vizsgálata folyamatban van.

 


Hétfőn délben a rendőrség és a katasztrófavédelem szakemberei újabb szemlét tartottak a kiégett irodában. Ekkor már a helyszínen tartózkodott a Jobbik megyei vezetője, Árgyelán János is. – Megdöbbenéssel fogadtuk a hírt és bár pontos információink még nincsenek, erős sejtésünk, hogy nem egyszerű gyújtogatásról van szó. A Jobbik helyi szervezete számos kényes politikai és gazdasági ügyben tett feljelentést, vagy kérte az esetek részletes feltárását. Bizonyára sokak érdekeit sértve mindezzel. Lehet, összefüggés van a Jobbik fellépése és a tűzeset között...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!