Hírek

2016.07.12. 17:35

Félidőben a Rockmaraton

Dunaújváros - Félidőben van a világ eddigi leghosszabb rockfesztiválja, a Rockmaraton Fesztivál. Nem tudni, hogy a kánikulának, vagy valami egészen másnak köszönhetően, de úgy tűnik, a rekord nézőszám elmarad az idén.

Balla Tibor

A rekkenő hőséget a Rockmaraton közönsége is csak egyféleképpen tudja átvészelni, külső-belső hűtéssel. Akárcsak Farkas Noémi, Polett Szakács, és barátnőjük, Bernadett

A tavalyi látogatottságot alapul véve az idei esztendőben szemmel láthatóan kevesebben villantják a rockvillát a négy színpad valamelyike előtt. Az viszont már most látszik, hogy a korábbihoz hasonlóan békésen zajlanak a napok a Szalki-szigeten. Az idei év újítása, hogy nem kerítették el a szabadstrandot, így egymás mellett mártózhat a fesztivál közönsége és a városlakók. A másik újítás éppen olyan remekül bevált, mint ez, idén már felváltva üzemel a két nagyszínpad, ennek köszönhetően a város irányában lényegesen kisebb a zajterhelés, mint a korábbi években.

A hétfői napot Dunaújváros nyitotta meg a Rockmaraton negyedik napján a Warchief zenekar koncertjével. Janó Misi újnak mondható formációja nem éppen a legideálisabb időpontot kapta, délután ötkor még a sátorlakók épp az első életjeleket adják, de ha nem, akkor sem sokan vállalkoznak arra, hogy a Hammerworld sátor ponyvája alatt izzadjanak a koncerten. Ennek ellenére már a kezdő időpont előtt jó pár perccel komoly sürgés, forgás volt a színpad környékén. A dunaújvárosi zenészek dicséretére válik, hogy jónéhányan vállalták a megpróbáltatásokat, és meghallgatták kollégáik kőkemény produkcióját.

A nagyszínpadon végre egy eddig a fesztiválon nem hallott metál stílus is megjelent a svéd Manegarmnak köszönhetően, a dallamosabb viking-, black metál. Itt már előkerültek a dühöngőben a skandináv metál kellékei, a kardok és pajzsok. A Prosectura hozta a szokásos szintet, aminek köszönhetően a színpad előtti tér porfelhőbe burkolózott a színeshajú punkok rítusos lökdösődő táncának, a pogózásnak köszönhetően.A nap meglepetése volt, hogy a nagyszínpadra várt norvég banda, a Shining adminisztrációs hibára hivatkozva lemondta hétfői koncertjét, helyette a szomszédos Ausztriából ugrott be a Belphegor nevéhez hű sötét színpadképpel és hangulattal. Láthatóan ez sem volt ellenére a közönségnek, a koncert utáni dedikáláson szépszámmal álltak sorba. Az Offline Pitben a Bornholm tette próbára a nyakizmokat népes közönség előtt, a nagyszínpadon a lengyel Behemoth zárt megosztó teljesítménnyel.

Friss képgalériáink





 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!