Hírek

2014.02.03. 15:25

Felmondólevelek hétfői hatállyal - Folytatódik a létszámleépítés a vasműben

Dunaújváros - Folytatódik a létszámleépítés a vasműben, már az energiaszolgáltatónál is. Adóügy is van...

Pekarek János

Vasműs munkásgyűlés szeptemberben: minden előtt...

Valami lezárult, valami elkezdődött a vasműben.

Január 31-vel fejeződött be azoknak az embereknek az elhelyezése, akik tavaly november végén bekerültek az első 158 elbocsátandó dolgozó közé, és nem találtak maguknak új állást azokon a munkahelyeken, amelyeket a cég vezetése felajánlott nekik. Viszont vállalták, hogy maximum egy évre belépnek a Dunaferr foglalkoztatási alapítványába. (A felajánlott munkaköröket jobbára kölcsönzött dolgozók töltötték be.) Dr. Mezőközy András HR-igazgató és az ISD Dunaferr Zrt. szóvivője elmondta: a 158 emberből összesen 41-en kerültek az alapítványhoz, ahol maximum egy évig kaphatják alapfizetésüket, és a közelben felszabaduló állások közül a képzettségüknek megfelelőket kell felajánlani számukra. Február 3-án, azaz tegnap pedig átadták a felmondóleveleket azoknak a dolgozóknak, akik sem az alapítványi elhelyezést nem vállalták, sem pedig a felajánlott munkakörökből nem tudtak választani. Ők 34-en vannak. Eszerint tehát az első, 158 tagú, átszervezésre megnevezett csoportból 83 ember talált magának új munkakört a cégvezetés által felajánlott lehetőségek között, vagy hagyta el a gyárat még január vége előtt.

Ugyanakkor információink szerint megkezdődött a létszámracionalizálás az ISD Power Kft-nél, a vasmű energiaszolgáltatását biztosító cégnél is, január 31-én. Ezt Mezőközy András is megerősítette. Egyelőre kilenc emberrel közölték, hogy elbocsátják őket, de ez a szám 90 főig emelkedhet. A cég szóvivője megjegyezte: a kilencven fő egy keretszám: az átszervezés biztosan ezen a határon belül marad, de nem feltétlenül éri el ezt a szintet.

A hétvégén nyilvánosságra hozták a legnagyobb adósok nevét is, közte az ISD Dunaferr Zrt-vel, amely a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerint nyolcszázmillió forinttal tartozik, és emiatt félmilliárdos büntetésre számíthat. Dr. Mezőközy azt mondta: a Dunaferr-nek lejárt határidejű adótartozása nincs, ez az összeg egy régi adóhiány, amelynek rendezéséről már megállapodást kötöttek a NAV-val.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!