Hírek

2015.03.18. 12:10

Feloldották a látogatási tilalmat a megye kórházaiban

A Fejér megyében működő influenza figyelőszolgálat adatai alapján végzett becslés szerint 55 százalékkal kevesebb, 493 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint az előző héten.

feol-duol

Az orvoshoz fordulók között a 35-59 évesek aránya, illetve a 60 évesek és az e fölöttiek aránya növekedett, a 0-14 évesek és a 15-34 évesek aránya csökkent az előző héthez képest. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány valamennyi járási népegészségügyi intézet illetékességi területén az utóbbi 3 hétben folyamatos csökkenést mutatott, az elmúlt héten a Móri és a Székesfehérvári járási népegészségügyi intézet területén a járványos küszöbérték alá esett vissza, a Dunaújvárosi járási népegészségügyi intézet területén a járványos küszöbérték közelében van. A megye egészét nézve a járványos küszöb érték alá esett vissza. A megyei influenza aktivitás az alacsony tartományban van - derül ki a megyei tisztiorvosi szolgálat heti jelentéséből.

Az adatokra tekintettel a Fejér megye területén lévő valamennyi fekvőbeteg intézményben a valamennyi osztályra kiterjedő, január 23-tól érvényben lévő látogatási tilalmat március 18-ától feloldották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!