Hírek

2013.04.05. 15:55

Feloszlatta magát Kisapostag testülete

Kisapostag - A polgármester távollétében, négy szavazattal kettő ellenében feloszlatta magát szerdai ülésén a kisapostagi képviselő-testület. Információink szerint az önfeloszlatást nem indokolták a képviselők.

Pekarek János

Schreiner Béla eddigi polgármester kérdésünkre annyit mondott az ügyben: lelkiismerete tiszta, az évi 134 millió forint költségvetésű faluban a közelmúltban két nagy fejlesztési projektet is beindítottak, összesen 520 millió forint értékben: a csatornaépítést és az óvodaberuházást. Schreiner Béla hozzátette, végig kell gondolnia a helyzetet, még nem döntötte el, hogy jelölteti-e magát újra.

Dr. Horváth Zsolt, Baracs és Kisapostag jegyzője lapunknak elmondta: az új helyzetben az első lépés az, hogy a feloszlatásról szóló jegyzőkönyvet elküldik a Fejér Megyei Kormányhivatalnak, amely nyilatkozatot ad ki arról, hogy törvényes volt-e a lépés? Ha igen, akkor a kisapostagi választási bizottságnak kilencven napon belül új választást kell kiírnia a polgármester és a képviselők megválasztására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!