Hírek

2012.11.21. 19:11

Feltárják a partoldalt

Dunaújváros - A múlt pénteki munkaterület-átadás után nagy erőkkel vonult fel a kivitelező cég Táborállás szakadó partjára. Elkezdődött a löszpart stabilizálásának első üteme.

Körmendi Erzsébet

Táborálláson az Ivó utca alatt két éve süllyedt meg a part, az akkor 80-120 centiméteres repedés mostanra eléri a három métert. A talajmozgásokat folyamatosan figyelő lakók jó érzéssel tapasztalták szerdán, hogy elkezdődött  a partvédelmi munkák első üteme, amelyre az önkormányzat pályázati támogatást nyert tavaly.

 

Ádámszki György a fúrófejet igazítja a talajba - elkezdődtek a feltáró munkák a táborállási partfalon (Fotó: Lázár Zsolt)

A kivitelezéssel a Sycons Kft.-t bízta meg a város. A cég ügyvezetőjétől, Szemesi Istvántól megtudtuk, hogy egyelőre a feltárás kezdetének  lehetnek tanúi a lakók és az érdeklődők. Mozgásvizsgáló pontokat és talajvízszint-érzékelő kutakat telepítenek a föld mélyére. Nagyjából két hét múlva tudnak hozzálátni a tényleges partfal-megerősítéshez. Addig számtalan teendőjük van még, hogy pontos összképük legyen a munkaterületről.  A stabilizálás előtt  legkésőbb december hetedikéig bezárólag   felmérik az épületek állapotát a kivitelezéssel érintett területen: a szakemberek fényképeket készítenek, jegyzőkönyvezik az ingatlan állapotát, megbeszélik a tulajdonossal a tervezett munkákat és ott a helyszínen válaszolnak a felmerülő kérdésekre is.

- Az önkormányzat és a kollégáim nevében is kérem az ingatlantulajdonosokat, tegyék lehetővé, hogy a felmérést végzők bejuthassanak mindenhova, tartózkodjanak a helyszínen, vagy egyeztessenek időpontot, hogy mindenki megelégedésére végezhessük a munkánkat -  tette hozzá Szemesi István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!