Hírek

2017.01.13. 20:30

Feltűzték a szalagot a Lorántffyban

Dunaújváros - Szalagavató ünnepségét tartott tegnap a Lorántffy iskola a Dózsa mozinagytermében.

Balla Tibor

Az idei tanévben három végzős osztálynak tűzték fel a szalagot.

Az osztálytáncok sorát a 12/3 osztály angolkeringője indította Fotó: Ady Géza

A 3/11 szakiskolai osztály (bőrdíszműves, szociális gondozó és ápoló) 23 tagjának, osztályfőnökük Miklósity- Szőke Zsuzsanna.

Pocsainé Varga Veronika igazgató beszéde Fotó: Ady Géza

A 12/1-2 szakközépiskolai osztály (szépészeti szakirány, vegyipari és környezetvédelmi szakirány) 24 tagjának, az ő osztályfőnökük Baranyi Hajnalka.

A diákok közül az első szalagot Ángyán Anita hajtókájára tűzték Fotó: Ady Géza


A harmadik végzős osztály a 12/3 szakközépiskolai osztály. Az egészségügyi szakirány 15 diákjának osztályfőnöke Nyul Erika.

A 3/11a osztály koreográfiája egy bokszedzést jelképezett az Eye Of The Tiger zenéjére Fotó: Ady Géza

A tegnap délutáni ünnepség Gellért Gréta szavalatával kezdődött, majd Pocsainé Varga Veronika igazgató mondott ünnepi beszédet. A szalag megjelöl, kötelez és figyelmeztet.

A 12/1-2. osztály látványos rapműsorral készült, amelybe osztályfőnökük, Baranyi Hajnalka is beszállt Fotó: Ady Géza

Elég rápillantani, és az emberek számára nyilvánvaló, hogy viselője hamarosan nagy megmérettetés előtt áll. Kötelez a felelős viselkedésre, figyelmeztet a döntés felelősségére, a jól kihasznált időre. A mai dátum különleges: péntek van és 13-a, A szalaghoz is kapcsolódik egy babona: ha leesik vagy elveszik, az rossz ómen.

A 12/1-2 osztály tagjai abroncsos szoknyában, öltönyben is megmutatták tudásukat egy rózsakeringő erejéig Fotó: Ady Géza

Biztos, ami biztos, vigyázzatok rá, bár nem ezen fog múlni a sikeres vizsgátok!"

A 12/3 osztálytánca egy limbóval kezdődött, de az elmúlt húsz év slágereiből is szép számmal került a műsorukba Fotó: Ady Géza

A szalagtűzési ceremóniát követően a végzős osztályok egy-egy műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek.

A 3/11a osztály fellépése volt az esten a zárótánc, ők is egy rózsakeringővel készültek a szalagavató ünnepségre Fotó: Ady Géza

Tilinger Patrik évről évre elkápráztatja a közönséget zsonglőrmutatványaival Fotó: Ady Géza

Az osztályok mellett Tilinger Patrik zsonglőrműsora szórakoztatott, Zolta Blanka és Zolta Hanna pedig egy Lackfi János-verssel, a Letelt évek balladája című költeménnyel tette emlékezetesebbé az estet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!