Hírek

2016.10.26. 16:10

Felújítás lezárással - Még egy téli időszakot nem bírt volna ki a kishíd

Dunaföldvár - Teljes lezárással hétfőn elkezdődött az 52-es főút Duna utca felett lévő hídjának komplex nagyjavítása. A Duna hídra így terelőútvonalon lehet csak felhajtani, s kisebb torlódásokra is lehet számítani.

L. Mészáros Irma

Egy hónapra teljesen lezárták az 52-es főút elkerülő szakaszának kishídját, amely a dunai átkelőre vezet. Ezért a központon keresztül lehet csak megközelíteni az átkelőt, illetve az érkező forgalmat is arra terelik. A Duna utca felett található híd - amely az egykori vasúti pálya része volt, ennek nyomvonalára építették meg az 52-es várost elkerülő szakaszát - burkolata, szigetelése olyan rossz állapotba került, hogy elodázhatatlanná vált felújítása.

A rendkívül erős átmenő forgalom okozta károk miatt 2002-ben újították fel teljesen a Duna feletti hidat, és Beszédes József vízépítő mérnökről nevezték el. A várost elkerülő utat pedig 2004-ben adták át az egykori vasúti töltés nyomvonalán, így tehermentesítve a belvárost a napi több ezer személyautótól és kamiontól.

Most egy ideig - a tervek szerint november 25-ig - ismét a központon keresztül halad az 52-es főút forgalma, ugyanis hétfőn teljes szélességében lezárták az elkerülő út hídját. Ugyanis aszfaltburkolata, vasbeton pályalemez szigetelése, valamint dilatációs szerkezete is tönkrement, ezért a Magyar Közútnak, mint üzemeltetőnek az volt az álláspontja, hogy a rendkívüli mértékben leromlott híd a kátyúsodások miatt balesetveszélyes, pályaszerkezete olyan állapotban van, hogy még egy telet beavatkozás nélkül nem bír ki.

A Kecskemét felől érkezőket is a belváros felé terelik a kishídon folyó munkák miatt
Fotó: L. Mészáros Irma

Korábban rendre javították a burkolatot, de visszatérő jelleggel hatalmas méretű kátyúk keletkeztek az úttesten, így a végén már harminc kilométeres sebességkorlátozás volt érvényben a szakaszon.

Az építés ideje alatt a forgalmat a Mészáros és Sóház utcák felé terelik. A Duna-hídhoz vezető Sóház utca egy rövid szakaszán a kétirányú forgalom biztosítása érdekében ideiglenesen jelzőlámpás a forgalomirányítás, a Mészáros utca teljes szakaszán megállási tilalom lépett életbe.

A jelzőlámpás forgalomkorlátozás miatt torlódásokkal és a menetidő meghosszabbodásával kell számolnia a közlekedőknek.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!