Hírek

2017.03.17. 18:05

Felújítások Dunaújváros fontos útszakaszain

Közel négyszázmillió forintból újulhatnak meg idén a város stratégiai útszakaszai.

Szabó Szabolcs

Szabványok előírásai alapján a főutak pályaszerkezetét 15-20 éves élettartamra tervezik, ezért 15-20 évente ajánlott az utak felújítása. A város főútjainak jelentős része elöregedett és felújításra szorul - áll a csütörtöki közgyűlésen elfogadott határozati javaslatban, amely az alábbiakat is rögzíti: a legrosszabb állapotban lévő, nagy forgalmat lebonyolító közlekedési útszakaszok felújítását idén elkezdi az önkormányzat.

Cserna Gábor polgármester a fent említett közgyűlésen arra is kitért, mindent megmozgatnak annak érdekében, hogy állami, pályázati forrásokat is bevonhassanak a munkálatok finanszírozásába. A felújítási program összköltsége mintegy 390 millió forint, amely az alábbiak szerint oszlik meg: a Dózsa György út - Baracsi körforgó külső forgalmi sávjának felújítására 50 milliót, a Kistemető utcában elvégzendő feladatokra 40 milliót, a Venyimi út felújítására 100 milliót illetve a belterületi utak, azaz az Aranyvölgyi út, Vasmű út, Dózsa György út felújítására 200 millió forintot biztosít a városi önkormányzat.

A képviselők arról is döntöttek, hogy ezeknek a munkáknak az elvégzésével a DVG Zrt. bízzák meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!