Hírek

2013.09.17. 13:20

Felújítják a tűzoltógarázst Mezőfalván

Mezőfalva - A civil szervezetek minden fillérnek és minden segítségnek örülnek különösen nagy jelentőségű életükben, ha kívülről jön támogatás.

Horváth László

Vasárnap késő délután vendégeket fogadtak a mezőfalvi önkéntes tűzoltók. Fekete Anita vezetésével Rácz János, Nagy Gábor és Tamás Róbert, az egyik gumigyár képviseletében megtekintették a mezőfalvi tűzoltó autó garázsának építési munkálatait. A gumigyárban kiírt önkéntes értékteremtő program során a gyár dolgozói pályázhattak intézmények és civil szervezetek segítésére, melynek lényege, hogy a cég megvásárolja a támogatáshoz szükséges anyagokat, a támogatottak pedig felhasználják azokat a megjelölt célokra.

Támogatók, dolgozók: Nagy Gábor, Fekete Anita, Rácz János, Tamás Róbert, Kaltenecker Miklós, Maár Attila, Fribák Mihály, elöl Vizi Ignác, Sudár Mihály, Sudár Dániel és Sudár Mihályné (Fotó: Horváth László)

Fekete Anita elmondta, több ilyen pályázatuk is van. A lényeg a közös összefogással végzett munka, ahol céges és nem céges dolgozó együtt teremt értéket. Jelen esetben a Mezőfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesület szertárához nyújtanak segítséget. Aljzatbeton, csempe, forgácslap került a felhasználási helyre, és ezeket már be is építették a szorgos kezek. A vakolással elkészültek, hátra van még a festés, a mázolás, a külső világítás és a villanyszerelés.

A munkálatok most nagyjából a felénél tartanak. A helyi tűzoltók ígérték: egy remekbe szabott közös bográcsozással köszönik meg a sok segítséget!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!