Hírek

2017.08.06. 17:00

Az utolsó lehetőség pótfelvételire: Éjfélig számos képzés várja még a jelentkezőket!

Augusztus 7-ig jelentkezhetnek a pótfelvételi eljárásra azok, akik az általános feltételek mellett nem kerültek be egyetemre, főiskolára, vagy nem adtak be kérelmet.

DH-információ

A július 26-ai ponthúzást követően kiderült: ösztöndíjas formában 55 733-an, önköltséges formában 16 908-an tanulhatnak majd. Ma éjfélig jelentkezhetnek a pótfelvételi eljárásra azok, akik az általános feltételek mellett nem kerültek be egyetemre, főiskolára, vagy nem adtak be kérelmet. A Dunaújvárosi Egyetem számos képzésére is várják még a jelentkezőket.

A legfontosabb tudnivalók: a pótfelvételi során szinte kizárólag önköltséges képzések indulnak.

Emlékezetes lengetés – a felsőoktatásba kerülőknek hosszú utat kell megtenniük a diploma átvételéig Fotó: ZsE

Az eljárásban meghirdetett képzések és azok legfontosabb tudnivalóit a felvi.hu oldalon találhatják meg a leendő hallgatók. Fontos kiemelni, hogy a pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 26-án meghatározottnál, ha a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették, illetve a jogszabályi minimumnál - alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50 pont -, amennyiben a képzést az általános eljárásban nem hirdették meg.

Az űrlapok kitöltésére augusztus 7-én - azaz hétfő - éjfélig van lehetőség, s azokat ugyanezen időpontig hitelesíteni is kell.

Ez megtehető Ügyfélkapun keresztül, vagy az e-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával az Oktatási Hivatal címére. A ponthatárokat előreláthatólag augusztus 25-én hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!