Hírek

2017.02.07. 21:27

Felvételi: utolsó percek

Alig egy hete maradt a felsőoktatásba vágyóknak a döntésre: melyik intézményt is válasszák a népes kínálatból.

Szabó Szabolcs

Szinte az összes hazai felsőoktatási intézménynél, így a Dunaújvárosi Egyetemen is minden lehetőséget megragadnak arra, hogy még a felvételi benyújtásának határideje előtti napokban is becsalogassák a leendő - főként a tehetséges és motiválható diákokért megy a harc - hallgatókat.

Az intézmények többsége bizakodó, hogy sikerül megismételni vagy éppen túlszárnyalni a tavalyi mutatókat. Nem véletlenül, hiszen több évnyi stagnálás után az utóbbi felvételi eljárások azt mutatták: ismét meglódult a felsőoktatásba vágyók száma. A hagyományos felvételi eljárás szezonjának a főszereplői azonban a középfokú képzést befejező 18 és 20 év közötti fiatalok.

Akik még nem döntöttek, azoknak érdemes figyelembe venni, hogy február első napjaiban jelent meg a felsőoktatási felvételi tájékoztató kiegészítése. Az új meghirdetések és az egyéb korrekciók január 31-ével beépültek a felvételi tájékoztató szövegébe, és így az egységes szerkezetben olvashatók a felvi.hu honlapon.

A jelentkezés véglegesítése előtt érdemes minden jelentkezőnek még egyszer, a kiegészítésben megjelent információkkal együtt áttekintenie a decemberben közzétett meghirdetéseket.A Dunaújvárosi Egyetem szerteágazó képzési kínálatáról pedig bőséggel találnak információt az uniduna.hu oldalon.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy a most februárban induló keresztféléves képzésekre közel öt és fél ezren jelentkeztek, közülük mintegy 4300 jelentkező felelt meg a feltételeknek, és kezdheti meg tanulmányait februárban.

Az Oktatási Hivatal összegzése szerint a hazai felsőoktatási intézmények által meghirdetett alapképzésre 490-en, felsőoktatási szakképzésre 110-en, mesterképzésre pedig 3656-an nyertek felvételt a 2016/2017-es eljárás keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!