Hírek

2016.09.13. 15:20

Felvonulnak a helyi táncosok a faluban - Szüreti programon vigadhat a falu apraja-nagyja

Mezőfalva - Szüreti bálban vigadhat a falu apraja, nagyja szombaton. Hagyományőrzés, szórakozás és vendéglátás az ingyenes rendezvényen!

Horváth László

A falevelek sárgulásával megérkeztek az őszi programok is. Ahogy már évek óta megszokhattuk, ezúttal is a Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében mulathatunk szeptember 17-én a mezőfalvi szüreti bálban. Előtte azonban még megnézhetjük a falu utcáin felvonuló vidám menetet, ahol táncos legények, leányok invitálnak vendégségbe. A sokéves hagyományoktól eltérően újdonságként a bál helyszínéül a felújított sportpályát választották a szervezők.

Tavaly is nagyszerű szüreti mulatságot tartottak a mezőfalviak. A képen az iskolai Német Nemzetiségi Tánccsoport Fotó: Horváth László

15.30-tól a Tájház elől indul a felvonulás. Az igencsak jó hangulatú társaságra a Váci, Akácos, Velinszky, József nádor, Mátyás, Ady, Honvéd sor, Árpád, Zrínyi, Csokonai, Arany, Piac tér, Rákóczi és József Attila utcák mentén számíthatnak az érdeklődők. A menet után 18 órakor a mezőfalvi sportpályán felállított színpadon folytatódik a program, ahol a Dunamocsi Hagyományőrző Csoport, a Mezőfalvi Német Nemzetiségi Tánccsoport, az általános iskola népi énekesei, az Adonyi Kinder Rozmarin és a Rozmaring német hagyományőrző tánccsoport, valamint a Mezőfalvi Néptánccsoport ad műsort. A programot követően egy tál paprikás krumplival kedveskednek a szervezők, majd 20 órától utcabál kezdődik a Die Spatzen zenekar közreműködésével. És hogy a legkisebbek se maradjanak ki a jóból, ők már 16 órától légvárban ugrálhatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!