Fergeteges bemutatóval és táncházzal zárt a Barina-tábor

2017. július 16., 16:05 szerző: Körmendi Erzsébet
komment
RÁCALMÁS - Óriási érdeklődés övezte a rácalmási Barina Táncegyüttes idei néptánctáborát. Nem véletlenül: a gyerekek számára példaértékű, ahogyan a felnőttek táncolnak. Gyönyörű, szakmai igényességről valló bemutatót láthattunk.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Barina Táncegyüttes idén nyáron is tánctáborba hívta a rácalmási gyerekeket, amelyben elsődlegesen a néptánc lépéseit sajátíthatták el a nebulók. A cél ugyanis - természetesen - a hagyományőrzés, a néptáncoktatás volt. A táborban rész vevő harmincnégy csemete nagyon jól érezte magát a művelődési házban, izgalmas napokat tölthetett ott július második hetében. A gyerekek szakmai fejlődéséről Bocsi Nóra és Molnár István Dániel, a Barina Táncegyüttes vezetői gondoskodtak, akik remek pedagógiai érzékről és nagy szakmai felkészültségről tettek tanúbizonyságot ezúttal is. A gyerekek fegyelmezetten sajátították el a lépéseket, vagy fejlesztették a már meglévő néptáncismeretüket.

A táncosok bemutatóval zárták a hetet pénteken: a résztvevők bemutatták tudásukat az érdeklődőknek a művelődési ház színpadán, mégpedig a Naszály együttes jóvoltából zenekari kísérettel. A műsor után - a tavaszi félév zárásaként - késő estéig tartó táncházzal ünnepeltek a barinások és a rácalmási néptánc-kedvelők.

Körmendi Erzsébet

2017. július 16., 16:05 szerző: Körmendi Erzsébet

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...