Hírek

2017.01.01. 14:03

Fergeteges hangulat volt a vidéki évbúcsúztatókon

Zene, tánc, trombitahang, pezsgődurranások és színes rakéták jelezték az új év kezdetét.

Horváth László

Szilveszter éjszakáján szinte alig találtunk olyan közösségi helyet ahonnan ne hangos zene és határtalan jókedv hangjai szűrődtek volna ki. Óév búcsúztató körképünkben a városközeli településeken jártunk, és kívántunk a Hírlap nevében is boldog, új esztendőt!

 

Mezőfalvi nagycsaládosoknál kezdtük 2016-os utolsó barangolásunk. A falu egyik legaktívabb civilszervezete az elmúlt évben számos programnak volt a résztvevője, szervezője, melyből a 2016-os civil báljukra emlékeznek a legnagyobb büszkeséggel. A nagycsaládosok klubhelyiségében – amit nagyon sok munkával maguk újítottak fel –  15-20 fővel, kiemelkedően jó hangulatban várták az év végét jelentő óraütést.

Utunk második állomásában Daruszentmiklósra a Barátság Házba látogattunk. A Falulánc vendégeiként ötvenen búcsúztatták az óévet. Közülük sokan jöttek a környező településekről, mint Mezőfalva, Paks, Dunaföldvár. Szintén fergeteges jókedvet találtunk a Klebelsberg-kúria épületében, ahol baráti társaság mulatott. A folytatásban a Baracsi Faluház nagytermében, a Baracsi Társaskör szervezésében 180 vendég ünnepelte az év végét. Sutyera Mária a társaskör elnöke szerint a Civil nap, május elseje, augusztus 20-ai ünnep, a sárkányhajó verseny, az erdélyi vendégek baracsi látogatása, és természetesen a hagyományos szilveszteri rendezvényük az, amire majd szívesen emlékeznek az eltelt egy év történéseiben. Szintén kitűnő hangulatban találtuk a Baracsi Barátság Nyugdíjas Egyesület tagjait is, akik a klubhelyiségben negyvenen múlatták az óév utolsó óráit. Az idősek kedvenc keringő és tangó dallamairól a számítógép lemezolvasójánál Magyar József gondoskodott.

Baracsról Nagyvenyimre vezetett utunk, ahol az iskola tornatermében a szilveszteri bálok eddigi legnagyobb számú rendezvényét tartották. Az iskola szülői munkaközösségének szervezésében 300-an táncoltak, melyhez a most is kitűnő hangulatot teremtő Turi zenekar szolgáltatta a fergeteges ritmusokat. Végül a mezőfalvi iskola tornatermében, ahol szintén szülői munkaközösség szervezett szilveszteri bált, fejeztük be az év végi barangolást. Éjfélkor közel száz ember koccintott a 2017-es esztendőre.

Szilveszterezőktől kérdeztük: Mi volt és mi lesz a legfontosabb számukra?

A válaszokban szinte mindenki első helyre tette a családok egységét, a hozzátartozók egészségét. A társadalmi kapcsolatok terén kiemelt fontosságot kapott a civil szervezetek közötti jó kapcsolat, további erősítésük, valamint a közösségi rendezvények és a magyar hagyományok ápolása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!