Hírek

2014.06.02. 16:15

Festenek, mázolnak, fürdőszobákat építenek át a vállalkozó szellemű szülők

Mint régen, társadalmi munkaakciók során: megszépül két óvodai egység is a városban.

Szabó Szabolcs

Igazi közösségi összefogás eredményeként újult meg a Dunaújvárosi Óvoda Zalka Máté u. Tagóvodája a közelmúltban.

Egy hétvégi napon több tucat szülő és segítő csinosította az intézményt, amely új színt kapott. A festési és javítási munkálatok mellett a szorgos kezek rendett tettek az intézmény udvarán is. A közös munkálkodás remek hangulatban zajlott és szervezők ígérték, továbbra is figyelemmel kísérik az intézmény munkáját és mindennapjait.

Fürdőszobafelújítás a Százszorszép óvodában: szülők munkában (Fotó: Ónodi Zoltán)

A Lajos király úti Százszorszép óvodai egység a Hankook dolgozói számára kiírt felújítási pályázaton nyert. Azok a szülők nyújtották be a pályázatot, akiknek gyereke ebbe az óvodába jár, ők pedig a gumiabroncsgyártó cégnél dolgoznak. Összesen mintegy hatszázezer forintot nyertek a cégtől anyagokra, szerszámokra és festékekre.Ebből a pénzből terveik szerint sikerül felújítani az óvoda két, gyerekek által használt fürdőszobáját. Az intézményben négy csoport van, négy fürdőszobával: két csoport gyerekei tehát társaikkal osztoznak a mosdón. Május 31-én kezdődött a munka a Szárszorszép oviban, mégpedig a régi mosdók lebontásával. Alapos munkát végeztek a feladatra vállalkozó szülők: az elhasználódott csövek nyomán haladva nem csak a látható részeket kellett leszerelniük, hanem még az aljzatbetont is fel kellett törniük, mivel kiderült, hogy ott is tönkrementek a régi csövek. Ezeket műanyagcsővel fogják pótolni, a tartósság reményében.

Az óvoda csak augusztusban zár be nyári szünetre. Most úgy tervezik, hogy a felújításokkal június 20-ra végeznek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!