Hírek

2013.09.29. 15:05

Tökfesztivál és díjátadás Rácalmáson

Rácalmás - A rangos eseményen, a Tökfesztiválon vehette át Schrick István lapcsoportunk díját: Rácalmás lett Fejér megye legkedveltebb üdülőhelye 2013-ban.

Körmendi Erzsébet

Kázmér Judit, a PLT ügyvezető igazgatója adta át az emléktáblát Schrick István polgármesternek.A háttérben dr. Galambos Dénes, Bodnár Sándor, Elekes András és Várkonyi Zsolt (Fotó: Ady Géza)

A Tökfesztivál tiszedszerre is bizonyította vonzerejét: látogatók tízezreinek volt képes a hétvégén tartalmas és szórakoztató programokat kínálni, amelyeket a fantasztikus a helyszín, a Jankovich-kúria tett páratlanná. A háromnapos kavalkád központi eseményén, a szombat délutáni köszöntőn részt vett lapkiadónk, a Pannon Lapok Társasága Kft. stratégiai ügyvezető igazgatója, Kázmér Judit, a Fejér megyei Hírlap főszerkesztője Elekes András és a Dunaújvárosi Hírlap lapigazgatója, főszerkesztője Várkonyi Zsolt és dr. Galambos Dénes kormánymegbízott is, aki elmondta, mennyire nagyra értékeli ezt a rendezvényt.

- Először járok itt, de annyira megfogott ez a csodás kisváros és a Tökfesztivál hangulata, hogy jövőre az egész családdal eljövünk - tette hozzá Kázmér Judit, majd hangsúlyozta: Rácalmás megérdemli, hogy a figyelem középpontjába kerüljön, és, mint azt a Tökfesztivál is mutatja, magas színvonalával és vendégszeretetével vonzza a turistákat. Ügyvezető igazgatónk felújított műemlékekkel, igényes parkokkal találkozott a kúria felé menet. Említette köszöntőjében egyebek mellett a gyönyörű Duna-partot, a Nagyszigetet, a civil összefogás értékét, amely méltán népszerű lakóhellyé, valamint a kirándulók célpontjává tette a kisvárost. A meglepetés ez után következett: az FMH és a DH közös felmérésének, a települések versenyének eredményekén Rácalmás lett Fejér megye legkedveltebb üdülőhelye 3013-ban. A díjat Kázmér Judit adta át Schrick István polgármesternek.

A Tökfesztivál a legnépszerűbb rendezvénye Rácalmásnak. Erre dr. Galambos Dénes kormánymegbízott is rámutatott. Kiemelte a Városvédő és Szépítő Egyesület legendás szervezőkészségét, összefogóerejét, és azt a komoly feladatot, amelyet felvállal a településen, karöltve a költségvetési szervként működő Jankovich-kúriával, az önkéntes segítőkkel, akik az idei, tizedik jubileumi rendezvényen is mindvégig azon voltak, hogy a vendégek a lehető legjobban érezzék magukat Rácalmáson, és olyan kellemes emlékekkel menjenek haza, amelyek később visszatérésre ösztönzik őket.

Schrick István is a rácalmásiaknak mondott elsősorban köszönetet a díjátadáskor. Szerinte a településen és a rendezvényein meglátszik, hogy a lakói szeretik Rácalmást. Talán erre éreztek rá a kisvárosba, a fesztiválokra látogatók, és ebben rejlik a népszerűség titka is. De nem állhatunk meg, előre kell haladnunk továbbra is tette hozzá a polgármester.

A népszerűség valóban fokozható! igazolta a Tökfesztivál, amely dacolt a pénteki és a vasárnapi borongós idővel, és a helyi értékekre épített. A kúria kézműves műhelyében a gyerekek ajándékokat készíthettek. A kiállításokon rácalmási művészek, foltvarrók is bemutatkoztak. A gasztronómiai élvezeteket a Hankook koreai ételkóstolója és a városvédők tökös ételrepertoárja fokozta. A saját kezűleg faragott töklámpások imbolygó fénye mellett megtett gyalogtúra és a bringatúra pedig Rácalmás egyedi felfedezésére adott lehetőséget a résztvevőknek. A bőséges és igényes nagyszínpadi repertoárról még nem ejtettünk szót, holott érdemes. A szervezők minden korosztályra gondoltak a kínálat összeállításakor, felvonultatták a kisváros és a térség zenészeinek és táncosainak legjavát, a műsorszámok között igazi különlegességeket is felfedezhettünk, továbbá olyan hírességek, mint a Lord, a Deák Bill, a Piramis, a Csík Zenekar, az Old Boys és még sorolhatnánk tette teljessé és fejthetetlenné tökös élményről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!