Hírek

2013.12.08. 16:45

Megalakult a Közép-Mezőföldi Tehetségsegítő Tanács

Dunaújváros - A tehetséges diákok érdekében sok közép-mezőföldi intézmény fogott össze a minap sikeresen.

Pekarek János

Nyílt nap a Dózsa iskolában, ami régi tehetséggondozó pont: diákjai országos versenyt is nyertek (Fotó: Ady Géza)

Megalakult a Közép-Mezőföldi Tehetségsegítő Tanács a napokban: mégpedig több dunaújvárosi oktatási intézmény részvételével.

A közép-mezőföldi intézmény alapító tagjai ugyanis: a városi Dózsa György Általános Iskola, a Rudas Középiskola, a Sándor Frigyes Zeneiskola, a Violin Művészeti Iskola, a mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola, a sárbogárdi Petőfi Gimnázium és végül, de egyáltalánn nem utolsósorban a sárbogárd-sárszentmiklósi Általános Művelődési Központ általános iskolája.

A tanács elnökévé Tóth Györgynét, a Dózsa iskola igazgatóját választották.

- Régi kapcsolat van már a mostani tehetségsegítő tanácsba összeállt intézmények pedagógusainak egy része között, többek közt az informatika és számítástechnika tanárok egyesülete révén, amelynek én is tagja vagyok - mondta Tóth Györgyné, az új intézmény terveit és feladatait ismertetve.

E tehetségsegítő tanács támogatni kívánja a tehetségeket (amire számos TÁMOP-pályázaton keresztül van lehetőség), sőt: a 2009 óta létező Nemzeti Tehetség Program keretében már kisgyerek kortól kezdve azon dolgoznak a tanács tagintézményei és pedagógusai, arra törekednek, hogy minél hamarabb azonosítsák a tehetségeket, minél sokoldalúbban gondozzák őket, és azután se hagyják őket sorsukra, hogy kikerültek az általános vagy a középiskolák, a művészeti iskolák keretei közül, hanem tovább kövessék, figyeljék tehetségeik sorsát.

A Dózsa iskola például az idegen nyelvek, az informatika, a természettudományok és a képzőművészet területén segíti majd a tehetséges diákokat. Úgy, mint a társintézmények is: akár kedvcsinálással, vagy egyéni foglalkozással is...

 

 

 

Címkék#iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!