Hírek

2016.05.22. 19:23

Fitten, stílusosan! - Egészséges életmód, sok mozgással kombinálva

Dunaújváros – Második alkalommal töltötték meg a város főterét az egészséges életmód hívei szombaton, hogy egész napon át szemléltessék a város lakói számára, hogyan képzelik el kondíciójuk megtartását.

Balla Tibor

A különféle kiállítók már délelőtt tíztől várták az érdeklődőket a Városháza téren egészséges ételek, italok termékkóstolóival, gyermekprogramokkal, arcfestéssel, játszósátorral, óriáscsúszdával, hatalmas vízigömbökkel, de ekkor még üresen tátongott a nagyszínpad.

Igazán nem lehetett panasza a két szervező háziasszonynak, Prajda Anikónak és Jáhn Amálnak , hiszen az időjárás kegyeibe fogadta őket. Az Élet–Stílus nevet viselő rendezvényen meglehetősen széles spektrumát mutatták be, hányféleképpen lehet megmozgatni testünket az egészséges életmód szellemében. Így aztán nekünk már csak ki kell választanunk, melyik irányzat áll a legközelebb szívünkhöz, és már kezdhetjük is. Persze legelőször a legfontosabbon kell túljutnunk, a felismerésen, és az elhatározáson. Mint ahogy Katus Attila személyi edző, életmód tanácsadó, világ- és Európa- bajnok sportoló is bevallotta, ő is a rántott hús-sült krumpli kombótól jutott el idáig.


Persze nyilvánvalóan, ahogy televíziós fitneszgurunál sem, ez nem megy fokozatok nélkül. Ő is először a sült krumplit cserélte rizsre, majd a sertést csirkére, végül már a rizs helyét is átvették a különféle zöldségek. Ebben a tekintetben, az egyensúly a rendezvényen inkább a mozgásfajtáknak kedvezett, kissé talán kevés bemutató jutott az egészséges táplálkozásnak. Annál több a mozgásnak, nem véletlenül választották az esemény mottójául a Mozogjon a város! szlogent.

Legnagyobb meglepetésemre mozgott is. Meglepően szép számmal álltak be a színpad elé, hogy kövessék az instrukciókat, és rugózzanak, ugorjanak, táncoljanak. Meglepően sokféle módját mutatták be számukra a különféle aerobik- és edzéstechnikáknak. De szerencsére sok olyan is akad köztük, ami látszólag legalábbis nem tűnik önsanyargatásnak, mint a hastánc, vagy a zumba. Mozogni kell, ez a lényeg!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!