Hírek

2017.07.23. 17:05

Futball öltözőt avattak Nagykarácsonyban

A kistelepüléseken is a mai kor elvárásainak a szintjén szeretnék a kedvenc sportjukat gyakorolni az azt választók. Nagykarácsonyban a vezető sportág a labdarúgás.

Balogh Tamás

A létesítmények fejlesztése jelentős támogató hiányában sok apró lépéssel valósulhat meg. Ennek egy új állomását ünnepelték a falunapi rendezvényükön. Az öltöző bővítése és felújítása fejeződött be.

A díjátadási ceremónián középütt Schneider Béla, Mergl István, Müller Miklós

Mergl István a Nagykarácsony Gyermeksportjáért Alapítványt elnöke a mögöttük álló időt felidézve elmondta, hogy fejlesztéseik fontos állomásai a nagy és kisebb edzőpályák megfelelő minőségűre hozása, öntöző berendezésekkel és villanyvilágítással való ellátása volt. A játékosokkal együtt rengeteg kétkezi munkát is végeztek. A pályázati lehetőségeken az erejükhöz mérten vettek részt. Ezúttal a korábbi épületegyüttest két helyiséggel bővítették, és teljesen felújították.

Az ünnepség rangos szakmai vendégétől Schneider Bélától, a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér megyei igazgatóságának igazgatójától ezt is hallottuk:

- Egy kis településen ilyen létesítményt létrehozni és üzemeltetni nagy dolog. A sportegyesületnek helyi közösségformáló erőnek is kell lennie, ami itt meg is valósult. ... csak annak tudunk segíteni, aki akarja azt. Az itteni alapítvány ezt akarja, és mi rendre melléjük álltunk, és az idén is támogatjuk a terveiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!