Hírek

2016.03.22. 16:48

Focibuli és árverés Pecsét István javára: Puskás Öcsi és Buzánszky Jenő is segíteni fog!

Dunaújváros - Példátlan összefogással segítettek a gyógyulás esélyéhez egy fiatalembert a város és környéke lakosai.

Pekarek János

A huszonkilenc éves, Crohn-betegség miatt májátültetett Pecsét István számára elfogytak a gyógyítás lehetőségei egész Európában! Istvánt a rák egy rendkívül agresszív fajtája, az epeúti rák támadta meg. Egyetlen lehetősége maradt: egy speciális kínai kezelés, tíz és félmillió forintért. A beavatkozást legkésőbb nyárig el kell végezni.

Pecsét István szerkesztőségünkben, a 29. születésnapjára kapott tortával: élni akar!

István a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítványhoz fordult segítségért. Az alapítvány kuratóriumának elnöke dr. Bozsits Attila: 26 évvel ezelőtt az ő életét is közadakozás mentette meg: leukémiája miatt sürgős csontvelő-átültetésre volt szüksége. Most Attila segített beindítani az életmentő akciót Istvánért.

Az első cikk Pecsét Istvánról 2016. január 12-én jelent meg a Dunaújvárosi Hírlapban - és szerdán, március 23-án 15 órától az utolsó akciót rendezik meg István javára a városi sportcsarnokban: a Jótékonysági Kupa focibulit, árverést és afterpartyt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség szervezi. Az ötcsapatos amatőr kispályás labdarúgó tornán szerepel a lemezlovasokból álló DJ Válogatott, akik a meccsek után egy éjszakába nyúló buliba invitálnak mindenkit. Ellenfeleik lesznek a DLSz válogatottja, a városi Médiahát válogatottjai, a DAC kézilabda csapata, és a szebbik nem képviselői: a Pálma FC.

A belépő a tornára 500 forint, a bulira 800 forint. A teljes bevétel István gyógykezelésének javára megy.

A focibulin híres relikviákra lehet licitálni személyesen vagy a facebookon. Így egy Puskás Öcsi által aláírt focilabdára (jelenlegi licit: 60 000 forint), egy Buzánszky Jenő által aláírt labdára - amit a Hild iskola ajánlott fel - (jelenlegi licit 20 000 forint), egy jégkorongmezre, amit 2013-14 helyi bajnokcsapatának tagjai írtak alá (jelenlegi licit: 30 000 forint), és a 2011-12-es futballévadban szereplő Újpest FC játékosainak aláírásával ellátott mezre (jelenlegi licit: 30 000 forint). Érdeklődni a licitálás módjáról Petrás Gábornál lehet a 70/616-59-41-es telefonon lehet.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!