Hírek

2016.12.04. 18:20

Fodrászok készítettek ingyen frizuráz a hajléktalanoknak

Dunaújváros - Külföldi ötlet után nálunk is fodrászok keresték fel a hajléktalanokat, hogy ingyen frizurákat készítsenek.

Pekarek János

Játszhatnánk a szóval: haj, hajlék, hajléktalan... S ha már hajléka van a korábbi hajléktalannak, még ha csak (csak?) ideiglenes is, miért ne legyen szép haja?

Nem tudunk rá elfogadható választ adni.

Balázs Eszter is így találta, ezért (külföldi ötlet nyomán) megkérdezte fodrász ismerőseit: vele tartanának-e a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány Papírgyári úti hajléktalan szállójára, frizurát készíteni az ott lakóknak?

Papalexi Elefteria  egy rövid frizurán dolgozik a Papírgyári úti hajléktalan szállón vasárnap.


Azonnal pozitív választ kapott, fodrász ismerőseitől, vagyis Papalexi Elefteriától, Leidli Lorettától, Somfai Szandrától és Mihály Leventétől, továbbá az alapítvány elnökétől, Pribil Sándortól - valamint maguktól az érintettektől.

Így hát egy szabadnapjukon, december 4-én, vasárnap délelőtt felkerekedtek és a szálló könyvtárszobájában berendezték átmeneti szalonjukat.

Mihály Levente ugyanott egy férfias vonalú hajat vág

 

Már várták őket. Vainel Szilvia például egy egyszerű vágást kért, mindenhonnan egyformán három centimétert. Balogh Márti még nem döntött az új frizurája részleteiről, de abban biztos volt, hogy valami csinosat választ. Csorba János viszont hárommilliméteres hosszúságú hajat akart, szélein nullás géppel felnyírva, mint amilyen a légiósoké.

A szálló lakói közül azok álltak sorba a fodrászműhely ajtajánál, akik már amúgy is gondozottabb külsejűek voltak az átlagnál. Ezzel Szilágyi Klára, a szálló egyik szociális munkása is egyetértett, aki így határozta meg saját feladatát: próbálom emberszámba venni az embereket. Elismerte azt is, hogy nem mindig könnyítik meg ezt a dolgát.

A nap mondata mégis Leftié, Papalexi Elefteriáé volt: ha a hajvágástól kicsit emberibben érzik magukat, akkor részemről a megtiszteltetés!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!