Hírek

2017.07.28. 17:05

Perkátai fogathajtó siker - A csapatban mindenkinek meg van a maga feladata!

Lelkes és profi csapat öregbíti Perkáta hírnevét az országos fogathajtó versenyeken. Már a legmagasabb kategória döntőjét is megjárták.

Horváth Dóra

Június 30-a és július 2-a között országos fogathajtó versenyt szerveztek Zombán. A megmérettetésen részt vett a perkátai Horváth Team is, akik nem kispályások már a versenyek terén. A csapatot alkotják: ifj. Horváth Árpád fogathajtó, Horváth Milán segédhajtó, édesapjuk, Horváth Árpád és a fiatal fogathajtó párja, Gévai Eszter. Ők, így négyen már számos sikert tudhatnak a magukénak. 2015-ben a B kategóriás fogathajtó versenyen országos második helyezést hozhattak haza, s ennek az eredménynek köszönhetően jutottak be a profik közé. A 2016-os évben már ott, az A kategóriában versenyeztek, ahol a legjobb húsz közé kerültek, így az országos döntő bajnokságra is eljutottak. Az Izsákon megrendezett versenyen, összetettben tizedik helyezést értek el, amire nagyon büszkék voltak.

Ifj. Horváth Árpád és Horváth Milán hajtás közben fotó: HD

- Számunkra már az egy álom volt, hogy elsőre bejutottunk a döntőbe. Az, hogy ott milyen eredményt érünk el, nem mondom, hogy mindegy volt, de nem volt rajtunk nyomás, hogy meg kell nyerni ezt a versenyt. Világbajnokokkal, országos hírű emberekkel hajthattunk, nekünk az volt egy nagy öröm, hogy ebben a szűk húszas mezőnyben ott van a nevünk - emlékszik vissza ifj. Horváth Árpád a tavalyi döntő élményeire.

Elsőnek az idei évben Zombán jelentek meg fogatukkal, amely elé felváltva fogták Maestoso Nápolyt, Vezért és Pluto Pandúrt. A háromnapos megmérettetésen három számban kell bizonyítaniuk az indulóknak: díj-, maraton- és akadályhajtásban. Díjhajtásban ötödik, maratonhajtásban harmadik, akadályhajtásban pedig szintén ötödik helyezést sikerült elérnie a Horváth Teamnek, így az összesített eredményük alapján egy előkelő harmadik helyezéssel zárták le a versenyt. Sikerükhöz sok minden hozzájárul, de legfőképpen az, hogy egy jól összeszokott csapat dolgozik együtt, ahol mindenkinek meg van a maga feladata, amit ellát.

- A lovak szeretete, a maratonhajtás adrenalinlökete motivál a versenyzésben - árulta el Árpád.

A csapatnak az év során még legalább egy versenye lesz, amelyre Balatonlellén kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!