Hírek

2014.02.02. 19:25

Főiskolai bevezető

Dunaújváros - Kutatói, családi nyílt napra várta az érdeklődőket szombaton a helyi főiskola. Megnéztük: mi javasolnánk-e gyermekünknek a dunaújvárosi campust.

Szabó Szabolcs

Radikális lokálpatriótaként természetesen igen, de azért megpróbáltunk szigorúak lenni...

Nem először bóklászunk az immáron hagyományos családi és valóban izgalmas tudományos csemegékkel felturbózott családi nyílt napon, és kicsit furcsálljuk, hogy kevesebben vagyunk a megszokottnál. Pedig!

Fotó: Ady Géza

Az intézmény láthatóan komolyan készült, hiszen a helyi erősségek kitelepülése mellett valóban családi a hangulat. A komoly szaktekintélyek mellett kisgyermekek szlalomoznak a standok között, és mint dr. Rajcsányi- Molnár Mónika rektorhelyettes említi: főiskolát nem lehet elég korán kezdeni. Nálunk a hallgató nem csak egy Neptun-kód halljuk és a jelenleg helyen szolgáló hallgatók mosolya hitelesnek tűnik, így maradunk a helyünkön. Van is miért. Megtudjuk, hogy a Dunaújvárosi Főiskola immáron ténylegesen csatlakozott a nemzetközi oktatási áramlathoz, így számos rangos nemzetközi felsőoktatási műhely is elérhető a helyi campus közvetítésével. A laborkóstoló után már csak annyit szükséges rögzítenünk, hogy a jelentkezési szezon véghajrájában is jó eséllyel indul a DUF.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!