Hírek

2015.05.28. 15:21

Főiskolai esélyegyenlőség - Együtt sportoltak a dunaferres diákok és a Jószolgálati Otthon lakói

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Főiskola és a Dunaferr Szakközépiskola Esélyegyenlőségi Sportnapján idén közel százötvenen voltak jelen.

Braun Dorottya

A tavalyi pozitív visszajelzések hatására május 28-án, csütörtökön második alkalommal rendezték meg a Dunaújvárosi Főiskola A épületének a sportcsarnokában az Esélyegyenlőségi Sportnapot.

Az hagyományteremtő céllal immár második alkalommal megrendezett esemény többek között azt a célt kívánja szolgálni, hogy sportolási lehetőséget biztosítson a hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő emberek számára közösen ép társaikkal. Mind a dunaferres diákok, mind a Jószolgálati Otthon lakói nagyon jól érezték magukat (Fotó: Ady Géza)

A rendezvénynek délelőtt tíz órakor volt a megnyitója, amelyet Zemankó Zoltán, a Dunaújvárosi Diák Sportegyesület elnöke és a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola igazgatóhelyettese, Balogh Bertalan, Dunaújvárosi Főiskola Diáksport Egyesület elnöke és dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, Oktatási és Általános Rektorhelyettes nyitottak meg. A sportnapon a dunaújvárosi Jószolgálati Otthon lakói és a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola diákjai vettek részt. A megnyitó után délig a diákoknak többféle sportolási lehetőséget is biztosítottak. A programsorozaton összegyűlteknek kosárlabdázni, floorballozni, focizni és asztaliteniszezni is volt lehetőségük.

A rendezvény alkalmából Dunaújváros profi sportegyesületei is összefogtak, jelen voltak a vízilabdások, a kézisek, valamint a futsal csapat tagjai is. A közel százötven fáradt résztvevőt délben egy közös ebéddel várták a szervezők.

Az Esélyegyenlőségi Sportnap célja a figyelemfelhívás, hogy ép és sérült gyerekek együtt is tudnak sportolni és játszani. Zemankó Zoltán elmondta, hogy a vártnál többen jöttek el és mindkét sportegyesület nagyon pozitívan áll ehhez a kezdeményezéshez és szeretnének hagyományt teremteni ezzel a rendezvénnyel.

Ez a program a dunaferres diákok továbbtanulását is segíti, hiszen azok, akik a jövőben felsőoktatási intézménybe szeretnék beadni jelentkezésüket, felvételikor plusz pontokat is kaphatnak közösségi munkájukért.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!