Hírek

2015.03.31. 13:20

Fokozott rendőri ellenőrzések húsvétkor

Dunaújváros – A húsvéti ünnepek alatt országosan, így a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén is fokozott ellenőrzést tartanak.

Gallai Péter

Az április 2. és április 6. közötti ellenőrzés elsődlegesen az ittas állapotban és a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt történő járművezetés visszaszorítására, az agresszív, szabályszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére irányul, de a kerékpárosokra is kiemelten figyelnek ezen időszak alatt. Mint Németh Miklós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője lapunknak elmondta: a legfontosabb, hogy mindenkiben tudatosuljon, a húsvét sem jelent kivétel a szabályok alól, zéró tolerancia él az ittas vezetőkkel szemben.

– Jól fontolja meg mindenki, aki járművel közlekedik, hogy fogyaszt-e alkoholt. Egyrészt a büntetőeljárás megindítása mellett a helyszínen bevonjuk a jogosítványát, de gondoljon arra is, hogy nem csak önmagára, vagy vele lévő családjára jelent így veszélyt, hanem a többi közlekedésben résztvevőre is. Jó ha tudják: nem csak minden megállított autóvezetővel fújatjuk meg a szondát, hanem a segédmotorosokkal, motorosokkal is. A kerékpárosok esetén pedig azok is bírságra számíthatnak, akik biztonságos közlekedésre alkalmatlan állapotban vannak, esetükben öt és ötvenezer forint közötti büntetés szabható ki. Az elektromos kerékpárok lábbal hajtása is ebbe a kategóriába tartozik, de ha valaki ittasan gépi erővel halad, az már szintén bűncselekmény – hívta fel a figyelmet az osztályvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!